Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Αστυνομικοί έβλεπαν πορνό και ο κρατούμενος ξεψυχούσε

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το τραγικό περιστατικό κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας.

Δύο αστυνομικοί και ένας πολιτικός υπάλληλος, που είχαν βάρδια στο αστυνομικό τμήμα του Μπέρμινγκχαμ, έμπαιναν στο Facebook και στη συνέχεια έβλεπαν πορνό στον υπολογιστή, ενώ στο διπλανό κελί 39χρονος κρατούμενος πέθαινε από καρδιακή προσβολή.

Ο Lloyd Butler, όπως διαβάζουμε στην DailyMail, συνελήφθη, επειδή ήταν μεθυσμένος και αφού τον έβαλαν σε κελί, παρακολουθούσαν ταινίες πορνό στον υπηρεσιακό τους υπολογιστή. Ο 39χρονος κρατούμενος όμως έπασχε από καρδιοπάθεια και λίγο αργότερα ξεψύχησε στο κελί του, ενώ, όπως δείχνουν οι κάμερες ασφαλείας του κλειστού κυκλώματος του αστυνομικού τμήματος, οι αστυνομικοί είτε εξακολουθούσαν να βλέπουν πορνό, είτε μιλούσαν στο τηλέφωνο.

Το τραγικό περιστατικό συνέβη τον Αύγουστο του 2010, αλλά τώρα δόθηκε στη δημοσιότητα η Έκθεση της Ανεξάρτητης Επιτροπής Παραπόνων της Αστυνομίας, (IPCC) που διερεύνησε την υπόθεση μετά από αίτημα των συγγενών του νεκρού.

Ο επικεφαλής της επιτροπής είπε οι αστυνομικοί θα έπρεπε να είχαν αντιληφθεί ότι ο νεαρός άντρας χρειαζόταν να μεταφερθεί σε νοσοκομείο και ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια του 39χρονου. Η έκθεση τόνισε ότι παρατηρούνται λάθη των αστυνομικών αρχών στον χειρισμό υποθέσεων, ενώ η υπόθεση του 39χρονου ανέδειξε ότι δεν τηρούνται οι σωστές πρακτικές στις διαδικασίες κράτησης και συχνά οι αστυνομικοί δεν σέβονται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Στους δύο αστυνομικούς που είχαν βάρδια το μοιραίο βράδυ δόθηκαν γραπτές προειδοποιήσεις, ενώ στον πολιτικό υπάλληλο επιβλήθηκε περαιτέρω εκπαίδευση.

Η μητέρα του 39χρονου δήλωσε μέσω του δικηγόρου της ανακουφισμένη που έμαθε τι ακριβώς συνέβη την ημέρα του θανάτου του γιου της.

Ταυτόχρονα είναι θυμωμένη που έμαθε ότι θα μπορούσε ο θάνατος του γιου της να είχε αποφευχθεί. «Δεν θα ήθελα να υποφέρει οικογένεια όπως εμείς» είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε τις φωτογραφίες το βίντεο...










Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.