Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Χωρίς δικηγόρους η Καλαμάτα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αποχή των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους αύριο Παρασκευή 27 Ιουνίου, αποφάσισε ομόφωνα το διοικητικό συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, διαμαρτυρόμενο για την υπερφορολόγησή τους και κάνοντας λόγο για «οικονομική λαίλαπα» που πρέπει να ανακοπεί.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας επισημαίνει: «Ο κλάδος μας έχει υποστεί τεράστια οικονομικά πλήγματα που οφείλονται στην επαχθή φορολόγηση, στην επιβολή υψηλού ΦΠΑ, στην επιβολή τέλους επιτηδεύματος και στην επιβολή ασφαλιστικών εισφορών χωρίς να λαμβάνονται υπόψη εισοδηματικά κριτήρια. Είναι υποχρέωσή μας να αντιδράσουμε σε όλα αυτά τα μέτρα που οδηγούν το επάγγελμά μας στον πλήρη οικονομικό ευτελισμό».

Ο Δικηγορικός Σύλλογος καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει στις «απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις, για να ανακοπεί αυτή η οικονομική λαίλαπα στο επάγγελμα». Οι δικηγόροι διεκδικούν την κατάργηση ή εναλλακτικά μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στις δικηγορικές αμοιβές, την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, την επιβολή ασφαλιστικών εισφορών με βάση εισοδηματικά κριτήρια και την αλλαγή του τρόπου φορολόγησης των ελευθέρων επαγγελματιών.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.