Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

ΕΣΑμεΑ: Συνάντηση με Ε. Χριστοφιλοπούλου για θέματα εργασίας των ΑμεΑ - Ι. Βαρδακαστάνης: Η Ανεργία είναι η χειρότερη μορφή κοινωνικής Αναπηρίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δελτίο Τύπου 26.06.2014


Αρ. Πρωτ.: 2478

Συνάντηση με την κ. Χριστοφιλοπούλου, υφυπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλ. Διακυβέρνησης είχε σήμερα Πέμπτη 26 Ιουνίου αντιπροσωπεία της ΕΣΑμεΑ, απαρτιζόμενη από τον αντιπρόεδρο της ΕΣΑμεΑ Θ. Κλεισιώτη και το μέλος της ΕΣΑμεΑ και πρόεδρο του ΠΣΤ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών) Η. Μαργιόλα, με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΕΣΑμεΑ Ιωάννη Βαρδακαστάνη για τα κρίσιμα θέματα που απασχολούν τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους. Στη συνάντησε παρέστη για λίγη ώρα και ο υπουργός Κ. Μητσοτάκης.
Στη συνάντηση κατατέθηκαν οι προτάσεις του αναπηρικού κινήματος πάνω στο νόμο 2643/98, για τον οποίο η ΕΣΑμεΑ ζήτησε την τροποιητική αναμόρφωσή του, καθώς και να εκδοθούν άμεσα η προκήρυξη των θέσεων του άρθρου 3 (στενός δημόσιος τομέας) του ν. 2643/98, οι οποίες έχουν παρακρατηθεί όπως ορίζει ο νόμος, από τις γενικές προκηρύξεις του ΑΣΕΠ από το έτος 2008 έως και σήμερα και οι ειδικές προκηρύξεις του νόμου που αφορούν στις θέσεις τυφλών τηλεφωνητών.

Η ΕΣΑμεΑ ζήτησε επίσης να θεσπιστούν διατάξεις με τις οποίες θα συμπεριληφθούν κοινωνικά κριτήρια για την πρόσληψη ατόμων με αναπηρία και γονέων/κηδεμόνων αυτών σε εποχικές θέσεις εργασίας, όπως συμβαίνει για ευπαθείς ομάδες όπως πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, και παράλληλα συζητήθηκαν θέματα ωραρίου εργασίας των ατόμων με αναπηρία και γονέων/κηδεμόνων/συζύγων.

Το υπουργείο, μέσω της κ. Χριστοφιλοπούλου δεσμεύτηκε στα εξής:

1. Μέσα σε ένα μήνα θα προχωρήσει η κατάρτιση και προώθηση διάταξης για την αναμόρφωση του 2643 και η ένταξη των προσλήψεων στο ΑΣΕΠ, μετά από διαβούλευση με την ΕΣΑμεΑ.

2. Σχετικά με τις προκηρύξεις που βρίσκονται σε εκκρεμότητα ανέλαβε την ευθύνη να συγκαλέσει σύσκεψη με τους υπηρεσιακούς παράγοντες των υπουργείων Δ. Μεταρρύθμισης και Εργασίας και την ΕΣΑμεΑ, για να λυθούν τα διαδικαστικά προβλήματα.

3. Θα εξετάσει όσες θέσεις τυφλών τηλεφωνητών είναι σε εκκρεμότητα και με εγκύκλιό του θα ζητήσει όλες τις κενές θέσεις των φορέων που εποπτεύει.

4. Θα εξετάσει θετικά το θέμα της θέσπισης διατάξεων με τις οποίες θα συμπεριληφθούν κοινωνικά κριτήρια για την πρόσληψη ατόμων με αναπηρία και γονέων/κηδεμόνων αυτών σε εποχικές θέσεις εργασίας.

5. Θα εξετάσει θετικά θέματα μειωμένου ωραρίου σε άτομα με αναπηρία και γονείς/ κηδεμόνες/ συζύγους ατόμων με αναπηρία.

Από πλευράς ΕΣΑμεΑ ο κ. Βαρδακαστάνης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Η συνάντηση κινήθηκε σε ειλικρινές κλίμα. Η αντιπροσωπεία της ΕΣΑμεΑ έθεσε με ευθύτητα τα θέματα που μας αφορούν. Θα παρακολουθούμε πολύ στενά την πορεία της υλοποίησης των δεσμεύσεων και θα κριθούμε άπαντες εκ του αποτελέσματος. Η Ανεργία είναι η χειρότερη μορφή κοινωνικής Αναπηρίας».

Το έγγραφο με τα αιτήματα αναλυτικά.
Το δελτίο Τύπου σε μορφή MS Word 97-2003 (106.5 KB).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.