Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

«Μπαστούνια» τα βρήκαν οι μαθητές με την Τράπεζα Θεμάτων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κάτω από τη βάση έγραψαν σε τουλάχιστον ένα μάθημα οι μισοί μαθητές των ΕΠΑΛ.

Μεγάλες δυσκολίες αντιμετώπισαν οι μαθητές της Α' Λυκείου τόσο των Γενικών Λυκείων, όσο και των ΕΠΑΛ με την Τράπεζα Θεμάτων, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε το μέλος του Δ.Σ της ΟΛΜΕ, κ. Πατίδης, θέμα το οποίο έθιξε και στη συνάντηση της ΟΛΜΕ με τον κ. Λοβέρδο.

Με βάση στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί από σχολεία ανά την Ελλάδα προκύπτει, σύμφωνα με τον κ. Πατίδη, ότι η αποτυχία των μαθητών κυμαίνεται στο 20-25% σε τουλάχιστον ένα μάθημα στα Γενικά Λύκεια, ενώ ακόμα μεγαλύτερη είναι η αποτυχία για τους μαθητές των ΕΠΑΛ αφού σε ορισμένες περιπτώσεις φθάνει το 50%.

Χαρακτηριστικά ο κ. Πατίδης, ανέφερε ότι σε εσπερινό ΕΠΑΛ της Αττικής το 50% των μαθητών βρέθηκε κάτω από τη βάση σε τουλάχιστον ένα μάθημα, γεγονός που θα οδηγήσει τους μαθητές στις επαναληπτικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου, ενώ σε ΕΠΑΛ της Ανατολικής Αττικής ο μέσος όρος των γραπτών εξετάσεων στη Φυσική ήταν 6,7.

Όπως έχει γράψει το news​beast​.gr, αν ένας μαθητής της Α' τάξης των ΕΠΑΛ έχει μέχρι δυο μαθήματα κάτω από τη βάση του 10 οδηγείται σε επαναληπτικές εξετάσεις το Σεπτέμβριο, ενώ εάν τα μαθήματα αυξηθούν σε τρία τότε επαναλαμβάνει την τάξη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκπαιδευτικοί Γενικών Λυκείων στη Βόρεια Ελλάδα δήλωσαν ότι η αποτυχία σε ορισμένα σχολεία φθάνει στο 20-25% επιβεβαιώνοντας τα στοιχεία του κ. Πατίδη. Οι μαθητές αυτοί όπως προειπώθηκε, θα χρειαστεί να δώσουν εξετάσεις το Σεπτέμβριο ώστε να συνεχίσουν τη φοίτησή τους στη Β' τάξη των Γενικών Λυκείων, ενώ υπάρχει περίπτωση ορισμένοι εξ αυτών να κατευθυνθούν στα ΕΠΑΛ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.