Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Αλκοολικός ετών… δύο!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Γνωρίστε τον νεαρότερο πότη του κόσμου.

Μπορεί να πιει μπουκάλια κρασιού και μπίρας μέσα σε μερικά λεπτά. Ένα… εξωφρενικό ρεκόρ σπάει ο μικρός Τσενγκ Τσένγκ, ο οποίος είναι ο νεαρότερος αλκοολικός στον κόσμο και είναι να απορεί κανείς με τους γονείς του, αφού ο πατέρας του ευθύνεται για το γεγονός ότι ήπιε πρώτη φορά οινοπνευματώδες σε ηλικία 10 μηνών.

Ο πιτσιρικάς από την Κίνα είναι μόλις δύο ετών και πρέπει να είναι από τα λίγα παιδιά που ακολουθούν… διατροφικές συνήθειες ενηλίκων. Το γάλα και οι τροφές που ενδείκνυνται για την ηλικία του είναι άγνωστες στον Τσένγκ, καθώς προτιμά τα αλκοολούχα από αυτά. Αντί για γάλα το μπουκάλι του κάθε φορά περιέχει –συνήθως- κρασί ή αλλιώς μπίρα και γι’ αυτό στην πατρίδα του είναι γνωστός ως ο «Μικρός Οινοπότης».

Το θέμα έχει πάρει διαστάσεις στην Κίνα. Οι τοπικές Αρχές ερευνούν τους γονείς του, αφότου διέρρευσαν φωτογραφίες του δίχρονου Τσενγκ Τσενγκ να πίνει από ένα μπουκάλι αλκοόλ, ενώ εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο να αναλάβει την επιμέλειά του η Πρόνοια. Ό,τι και αν αποφασιστεί τελικά για την επιμέλεια του παιδιού, το σίγουρο είναι πως θα εισαχθεί σε πρόγραμμα αποτοξίνωσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν από την ανάκριση, ο Τσενγκ Τσενγκ δοκίμασε για πρώτη φορά αλκοόλ όταν ήταν μόλις 10 μηνών, όπως αναφέρει η Daily Mail. Τότε, ο πατέρας του είχε θεωρήσει πρέπον να βουτήξει τα τσοπστικς του μικρούλη στο δικό του κρασί, προκειμένου να μυήσει τον γιο του στη γεύση του αλκοόλ.

Πλέον, ο μικρός από τη Σανγκάη μπορεί να πιει ένα μπουκάλι μπύρας και, όπως ανέφεραν οι γονείς του, χωρίς να του προκληθούν ιδιαίτερες παρενέργειες. Μάλιστα, είναι τέτοιος πλέον ο εθισμός του στο αλκοόλ που όταν οι γονείς του δεν του το προσφέρουν γίνεται… έξαλλος, με αποτέλεσμα να πετά πράγματα και να κλαίει μέχρι να πάρει αυτό που θέλει. Κοινώς, τη... δόση του από αλκοόλ.

«Τα μάτια του είναι πάντα καρφωμένα στα μπουκάλια με το αλκοόλ. Το καλύτερο που μπορούμε μόνο να κάνουμε είναι να φυλάξουμε τα μπουκάλια σε μέρος μη ορατό σε αυτόν» εξηγεί η θεία του, Τσάι Τενγκ. «Μερικές φορές κάνει πολλή φασαρία, και δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να τον αφήσουμε να δοκιμάσει λίγο κρασί» προσθέτει, ενώ εξηγεί ότι «κατά τη διάρκεια γιορτών όταν βλέπει συγγενείς του να πίνουν, βάζει τα κλάματα και ζητάει και ο ίδιος να πιεί».

Μάλιστα, προ ημερών ο πατέρας του μοιράστηκε με τον μικρό ένα μπουκάλι μπίρα, με τον Τσένγκ να το πίνει σε χρόνο ρεκόρ. Πάντως, η θεία του επιμένει πως η οικογένεια δεν πρόκειται να ξαναδώσει αλκοόλ στον δίχρονο Τσενγκ, φοβούμενη μήπως επηρεάσει την ανάπτυξη του! την ίδια ώρα, παιδίατροι στην Κίνα τονίζουν ότι το σώμα και τα όργανα παιδιών αυτής της ηλικίας δεν έχουν αναπτυχθεί ακόμη και μια σταλιά αλκοόλ φτάνει για να βλάψει την υγεία τους.

Οι αρχές θα αποφασίσουν το μέλλον του παιδιού μέσα στην εβδομάδα.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.