Τετάρτη, 25 Ιουνίου 2014

Απορρίπτει το ΠΑ.ΜΑΚ. τα περί σπατάλης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Κανένας έλεγχος δεν έχει πραγματοποιηθεί από το υπουργείο Οικονομικών».

Κανένα στοιχείο που να αφορά το πανεπιστήμιο Μακεδονίας δεν έχει αποσταλεί στον εισαγγελέα Διαφθοράς, ούτε έχει πραγματοποιηθεί επιτόπιος έλεγχος από τους ελεγκτές του υπουργείου Οικονομικών στο ίδρυμα, επισημαίνει ο αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης και αντιπρόεδρος του ΕΛΚΕ του πανεπιστημίου Μακεδονίας, Αχιλλέας Ζαπράνης, με αφορμή δημοσιεύματα που περιλαμβάνουν το ίδρυμα μεταξύ των ΑΕΙ, στα οποία ελεγκτές της Διεύθυνσης Δημοσίων Εσόδων διαπιστώνουν φαινόμενα κακοδιαχείρισης και σπατάλης του δημόσιου χρήματος.

Σύμφωνα με τον κ. Ζαπράνη, η εμπλοκή του ονόματος του πανεπιστημίου Μακεδονίας στα δημοσιεύματα αυτά, γίνεται προφανώς εκ παραδρομής, καθώς η αρχική Εισαγγελική Παραγγελία ζητούσε να γίνει έλεγχος και στα τρία ακαδημαϊκά ιδρύματα της Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Ζαπράνης διευκρινίζει ότι κανένα από τα στοιχεία που αναφέρονται στα δημοσιεύματα δεν αφορούν το πανεπιστήμιο Μακεδονίας, ενώ όσον αφορά το θέμα της σίτισης ούτε έχουν ζητηθεί στοιχεία, ούτε έχει πραγματοποιηθεί κανένας έλεγχος για παρατυπίες στο ίδρυμα.

«Το πανεπιστήμιο Μακεδονίας διαχρονικά χαρακτηρίζεται για τη χρηστή διοίκησή του, όπως άλλωστε αποδεικνύεται από το γεγονός ότι αυξάνει διαρκώς τα αποθεματικά του, παρά το PSI και την μείωση της επιχορήγησης κατά 58% από το 2009», αναφέρει.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.