Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Μετέφεραν 1,5 τόνο ακατάλληλα όστρακα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ένας τόνος και πεντακόσια είκοσι κιλά όστρακα εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν σήμερα από τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, στη θαλάσσια περιοχή του Μαΐστρου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού, σήμερα το πρωί ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αλεξανδρούπολης για περιστατικό παράνομης φόρτωσης και μεταφοράς οστράκων, στην περιοχή Μαΐστρου και συγκεκριμένα πλησίον του βιολογικού καθαρισμού.

Άμεσα, όργανα του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής μετέβησαν στην περιοχή όπου εντόπισαν ένα φορτηγό όχημα με δύο επιβαίνοντες, οι οποίοι το εγκατέλειψαν μόλις αντιλήφθηκαν την παρουσία του περιπολικού οχήματος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Επιπλέον, εντοπίστηκε Δ/Κ όχημα με οδηγό έναν 37χρονο αλλοδαπό και συνεπιβάτη έναν 36χρονο, οι οποίοι συνελήφθησαν.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε έλεγχος στο φορτηγό στο οποίο βρέθηκε μεγάλη ποσότητα οστράκων, ακατάλληλη για ανθρώπινη κατανάλωση, με σκοπό την πώληση και την εμπορία.

Μέσα στο φορτηγό βρέθηκαν 33 σάκοι που περιείχαν 830 κιλά όστρακα του είδους «τελλίνα», υπολειπομένων διαστάσεων και 34 σάκοι που περιείχαν 690 κιλά όστρακα του είδους «αχιβάδα», μεγάλο μέρος των οποίων ήταν επίσης υπολειπομένων διαστάσεων.

Στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με τη συνδρομή προσωπικού της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, διενήργησαν έρευνα στην ευρύτερη περιοχή όπου εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 55χρονος ιδιοκτήτης του φορτηγού οχήματος.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν οι ποσότητες οστράκων, το φορτηγό όχημα Φ.Ι.Χ. και το Δ/Κ όχημα, ενώ αναζητούνται οι δύο, αγνώστων λοιπών στοιχείων, επιβαίνοντες στο φορτηγό,καθώς και ένας 23χρονος εμπλεκόμενος στην υπόθεση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.