Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Σε οριακό σημείο η νοσοκομειακή περίθαλψη στην Ηλεία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Να ληφθούν άμεσα αποφάσεις ζητούν τοπικοί φορείς.

Σε οριακό σημείο βρίσκεται η κατάσταση της νοσοκομειακής περίθαλψης στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, αλλά και η ιατροφαρμακευτική φροντίδα και κάλυψη των πολιτών, ιδίως των ορεινών και απομακρυσμένων περιοχών, με αποτέλεσμα ακόμα και να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.

Αυτό επισημαίνει σε επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας, Μάκη Βορίδη, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας σχετικά με τα προβλήματα που υπάρχουν λόγω της υποστελέχωσης βασικών κλινικών με τις ελλείψεις σε γιατρούς ειδικοτήτων, αλλά και της υπολειτουργίας των αγροτικών ιατρείων και Κέντρων Υγείας στα ορεινά της Περιφερειακής Ενότητας.

Ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας, αναφέρει σε επιστολή του ότι: «Είναι απαραίτητη και επιτακτική η επίλυση των σοβαρών αυτών προβλημάτων που έχουν προκύψει τόσο με την υποστελέχωση σημαντικών κλινικών νοσοκομείων της Ηλείας, όσο και με την ιατροφαρμακευτική κάλυψη σε ορεινά και απομακρυσμένα σημεία. Θα πρέπει να χαρακτηριστεί η Ηλεία ως “προβληματική” περιοχή, κατά τα πρότυπα της Κυπαρισσίας που είναι όμορη περιοχή, ώστε να υπάρχει άμεση ανταπόκριση από τους γιατρούς ειδικοτήτων, αλλά και να αντιμετωπιστεί το ζήτημα της ιατροφαρμακευτικής κάλυψης ιδίως στα ορεινά και απομακρυσμένα σημεία με περισσότερους αγροτικούς ιατρούς, ώστε να μπορούν οι πολίτες άμεσα και δίχως καθυστερήσεις να συνταγογραφούν τα φάρμακα και τις εξετάσεις τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.