Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Τις σχολάζουσες κληρονομιές καταγράφει το ΥΠΟΙΚ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Με "τσουχτερά" πρόστιμα θα βρεθούν αντιμέτωποι όσοι διαχειριστές κοινωφελών περιουσιών και οι κηδεμόνες σχολαζουσών κληρονομιών που δεν υποβάλουν μέχρι τις 11 Αυγούστου τα στοιχεία για την κατάρτιση των φακέλων που ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών με στόχο την πανελλαδική καταγραφή των περιουσιών που καταλείπονται στο δημόσιο και των σχολαζουσών κληρονομιών.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ

ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ ΚΑΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΩΝ

ΑΡΘΡΩΝ 15 ΚΑΙ 64 Ν. 4182/2013

Με το ν. 4182/2013 (ΦΕΚ 185 Α΄) όπως τροποποιήθηκε και ισχύει προβλέπεται η συγκρότηση δύο (2) ενιαίων Πανελλαδικών Μητρώων:

α) Κοινωφελών Περιουσιών (Μητρώο Εθνικών Κληροδοτημάτων) και

β) Σχολαζουσών Κληρονομιών,

με στόχο την καταγραφή πανελλαδικά του συνόλου των περιουσιών που καταλείπονται στο Δημόσιο ή για κοινωφελείς σκοπούς και των σχολαζουσών κληρονομιών καθώς και τη διευκόλυνση της εποπτείας και ελέγχου των περιουσιών αυτών.

Εξάλλου σε εφαρμογή των άρθρων 15 παρ. 1 και 64 παρ. 2 του ν. 4182/2013 (ΦΕΚ 185 Α΄) όπως τροποποιήθηκαν με το άρθρο 171 ν.4261/2014 (ΦΕΚ 107 Α΄), οι διοικητές και διαχειριστές (εκκαθαριστές, εκτελεστές, Ιεροί Ναοί, σύλλογοι, σωματεία, Ο.Τ.Α. κλπ.) κοινωφελών περιουσιών και οι κηδεμόνες σχολαζουσών κληρονομιών υποχρεούνται, μετά την αναγγελία των εν λόγω περιουσιών, να υποβάλουν τα απαιτούμενα στοιχεία για τη κατάρτιση των φακέλων των παραπάνω Μητρώων έως 11-8-2014.

Επισημαίνεται ότι η μη υποβολή των παραπάνω στοιχείων επιφέρει στους υπόχρεους πρόστιμο μέχρι δέκα χιλιάδες ευρώ (10.000 €) σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 71 παρ. 2 του ίδιου νόμου.

Για την ενιαία και ομοιόμορφη εφαρμογή των ανωτέρω διατάξεων η αναγγελία θα γίνει με την συμπλήρωση του αντίστοιχου κατά περίπτωση ψηφιακού αρχείου, την αντιγραφή αυτού και των συνημμένων σαρωμένων εγγράφων ή διαγραμμάτων σε ένα αποθηκευτικό μέσο (cd ή dvd) και την υποβολή του τελευταίου ταχυδρομικά στην αρμόδια αρχή.

Λεπτομέρειες αναφέρονται στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας του Υπουργείου Οικονομικών (www.gspp.gr, Ενότητα: Νέα).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.