Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Πήγε να βγάλει τους φρονιμίτες του και πέθανε

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο 18χρονος «έσβησε» δύο μέρες μετά την επίσκεψη στον οδοντίατρο.

Μια επίσκεψη ρουτίνας στον οδοντίατρο για να βγάλει τους φρονιμίτες του κατέληξε μοιραία για τον 18χρονο Benjamin La Montagne από το Long Island, ο οποίος δύο ημέρες αργότερα, στις 22 Φεβρουαρίου, άφησε την τελευταία του πνοή στην αγκαλιά της μητέρας του.

Ο άτυχος νέος είχε προσβληθεί από μία σπάνια ασθένεια που «κατέφαγε» την σάρκα του. Η συγκεκριμένη ασθένεια λέγεται «νεκρωτική απονευρωσίτιδα» και οφείλεται σε ένα βακτήριο που προσβάλει τους μυς, το λίπος και τους ιστούς του δέρματος.

Ο γιατρός John Molinari, από την Ένωση Οδοντιάτρων στις ΗΠΑ, είπε σχετικά:

«Είναι μία πολύ σπάνια ασθένεια που συνήθως εμφανίζεται στις χειρουργικές επεμβάσεις του στόματος και οι οδοντίατροι λαμβάνουν όλα τα μέτρα για να μην εκδηλωθεί η ασθένεια».

Η ασθένεια αναπτύσσεται όταν τα βακτήρια εισέρχονται στο σώμα μέσα από μια μικρή τομή και καθώς πολλαπλασιάζονται απελευθερώνουν τοξίνες που «σκοτώνουν» τον ιστό του δέρματος και διακόπτουν την ροή του αίματος στην περιοχή που προσβάλλουν. Τα συμπτώματα της ασθένειας περιλαμβάνουν μικρά κόκκινα εξογκώματα, πρήξιμο της περιοχής, εφίδρωση, ρίγη και ναυτία.

Στους ασθενείς δίνονται συνήθως ισχυρά αντιβιοτικά και ορισμένες φορές οι γιατροί προχωρούν και σε χειρουργική επέμβαση για να απομακρύνουν τους νεκρούς ιστούς, ενώ, όταν η ασθένεια προσβάλλει τα άκρα μπορεί ακόμα και να καταστεί αναγκαίος ο ακρωτηριασμός, για να σωθεί ο ασθενής.



Η μητέρα ξαφνικά είδε τον γιο της να μην αναπνέει και κάλεσε για βοήθεια. Λίγες ώρες αργότερα ο 18χρονος άφησε την τελευταία του πνοή.

Ο πατέρας και οι φίλοι του 18χρονου δήλωσαν ότι ήταν ένα ελεύθερο και ανεξάρτητο πνεύμα με ένα λαμπρό μέλλον μπροστά του.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.