Δευτέρα, 23 Ιουνίου 2014

Μαζικός τάφος μη αναγνωρισμένων μεταναστών στο Νότιο Τέξας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σοκαριστική ανακάλυψη από ανθρωπολόγους στα σύνορα ΗΠΑ - Μεξικό.

Μαζικό τάφο στο Νότιο Τέξας μέσα σε νεκροταφείο βρήκαν ερευνητές και δηλώνουν ότι πρόκειται για τα σώματα μεταναστών που πέθαναν προσπαθώντας να διασχίσουν τα σύνορα, σύμφωνα με το Foxnews.

Μπροστά στη σοκαριστική ανακάλυψη βρέθηκαν ανθρωπολόγοι από τα Πανεπιστήμια Baylor και Indianapolis καθώς και οι φοιτητές τους.

Οι ερευνητές ξέθαψαν ανθρώπινα λείψανα σε... σακούλες σκουπιδιών, ενώ σημειώνεται πως πάνω από 300 άνθρωποι πέθαναν το διάστημα 2011-2013, στην προσπάθειά τους να περάσουν τα σύνορα.

Το 2013 ερευνητές είχαν βρει μέσα στο νεκροταγείο 110 σώματα που δεν μπορούσαν να αναγνωρίσουν και το καλοκαίρι πραγματοποίησαν άλλες 52 εκταφές. Ωστόσο επειδή πολλά από τα ευρήματα είχαν θαφτεί μαζί, «χρειάζεται μεγαλύτερη έρευνα για να ξεκαθαριστεί πόσα σώματα βρέθηκα, δήλωσε η καθηγήτρια Baker.

Οι δύο καθηγητές ανθρωπολογίας συμμετέχουν σε μακροχρόνια έρευνα με στόχο την ταυτοποίηση των μεταναστών που έχουν πεθάνει στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικό.

Η καθηγήτρια Lori Baker (φωτογραφία) από το Πανεπιστήμιο Baylor δήλωσε το Σάββατο: «Είμαι συγχυσμένη καθώς αυτός δεν είναι τρόπος για ενταφιασμό. Η ιδέα ότι σε όλο το μήκος των συνόρων άνθρωποι έχουν ενταφιαστεί χωρίς να αναγνωριστούν είναι αποκρουστική (...) Όλο αυτό πρέπει να σταματήσει».Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.