Δευτέρα, 23 Ιουνίου 2014

Χειροπέδες σε παράνομες αποκλειστικές νοσοκόμες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πέντε αλλοδαπές που εργάζονταν παράνομα ως αποκλειστικές νοσοκόμες σε νοσοκομεία του Πειραιά συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς.

Συγκεκριμένα τις νυχτερινές ώρες της Παρασκευτής και του Σαββάτου πραγματοποιήθηκαν από το Τμήμα Αλλοδαπών Πειραιά σχετικοί έλεγχοι σε Κλινικές των Νοσοκομείων. Κατά τη διάρκεια των ελέγχων διαπιστώθηκε ότι πέντε αλλοδαπές γυναίκες ( δύο υπήκοοι Γεωργίας, δύο Βουλγαρίας και μία Αλβανίας) εργάζονταν ως αποκλειστικές νοσοκόμες, χωρίς να διαθέτουν το προβλεπόμενο πτυχίο Σχολής Αδελφών Νοσοκόμων καθώς και άδεια άσκησης επαγγέλματος της αρμόδιας Αρχής.

Σημειώνεται ότι η άσκηση του επαγγέλματος της αποκλειστικής νοσοκόμας, χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις, έχει σαν αποτέλεσμα τη στέρηση εσόδων από το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία του Ι.Κ.Α., καθώς δεν εκδίδονται οι απαιτούμενες αποδείξεις παροχής υπηρεσιών, ενώ επιπρόσθετα δεν καταβάλλονται οι προβλεπόμενες από το Νόμο ασφαλιστικές εισφορές.

Οι συλληφθείσες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Παράλληλα, θα ενημερωθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες Δ.Ο.Υ. και Ι.Κ.Α., προκειμένου να επιβληθούν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα και κυρώσεις.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.