Τετάρτη, 4 Ιουνίου 2014

Απογευματινά χειρουργεία του ΕΣΥ έναντι αμοιβής

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Απευθύνονται σε όσους μπορούν να πληρώσουν οι ίδιοι τα έξοδα νοσηλείας.

Την απογευματινή λειτουργία των χειρουργείων του ΕΣΥ για ασθενείς με ιδιωτική ασφάλιση, καθώς και σε όσους έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν οι ίδιοι τα έξοδα νοσηλείας, προβλέπει νομοθετική ρύθμιση.

Σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που κατατέθηκε στη Βουλή την περασμένη Παρασκευή, σύμφωνα με την «Καθημερινή», αναφέρεται πως σε επέκταση της ολοήμερης λειτουργίας των νοσοκομείων του ΕΣΥ, δίνεται η δυνατότητα διεξαγωγής χειρουργικών επεμβάσεων και άλλων επεμβατικών πράξεων που απαιτούν νοσηλεία στο νοσοκομείο.

«Με τον τρόπο αυτό θα εξυπηρετούνται ασθενείς που είναι ασφαλισμένοι σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες ή που δύνανται να πληρώσουν τα έξοδα νοσηλείας τους εξ ιδίων χρημάτων και θα δοθεί η δυνατότητα στα νοσοκομεία να αυξήσουν τα έσοδά τους», αναφέρεται στην εισηγητική έκθεση του νομοσχεδίου. Έως πρόσφατα, το υπουργείο υπολόγιζε να προωθήσει το μέτρο με υπουργική απόφαση, ωστόσο κρίθηκε απαραίτητο να υπάρξει και νομοθετική ρύθμισή του.

Σημειώνεται ότι η διάταξη παραπέμπει για τους όρους και τις προϋποθέσεις λειτουργίας των απογευματινών χειρουργείων σε υπουργική απόφαση.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.