Τετάρτη, 4 Ιουνίου 2014

Αλλάζει ο χάρτης για τις αγροτικές επιδοτήσεις

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αλλάζει ο χάρτης των αγροτικών επιδοτήσεων στην Ελλάδα.

Το νέο εθνικό σχέδιο για τις άμεσες ενισχύσεις προβλέπει τη διαίρεση της χώρας σε τρεις περιφέρειες, ετήσιο πριμ μέχρι το 2020 της τάξης των 100 εκατ. ευρώ για αγρότες έως 40 ετών και όσους νέους θέλουν να εισέλθουν στον πρωτογενή τομέα, πρόστιμα έως 50% σε όσους δεν τηρούν τους κανόνες για το λεγόμενο «πρασίνισμα», ενώ δίνεται τέλος στις αδικίες του παρελθόντος με προοδευτική σύγκλιση της αξίας των δικαιωμάτων προς μία ενιαία τιμή που θα ολοκληρωθεί το 2019.

Ο εθνικός φάκελος για τη νέα ΚΑΠ, που έδωσε χθες στη δημοσιότητα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθανάσιος Τσαυτάρης και αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες να λάβει το «πράσινο φως» από την Κομισιόν, προβλέπει τη διαίρεση της χώρας σε τρεις ζώνες και την κατανομή των άμεσων ενισχύσεων σε αυτές.

Οι τρεις αυτές περιφέρειες θα είναι: Βοσκότοποι, γεωργικές εκτάσεις πολυετών καλλιεργειών και γεωργικές εκτάσεις ετήσιων καλλιεργειών. Χαρακτηριστικό στοιχείο του νέου χάρτη των αγροτικών επιδοτήσεων θα είναι το ευνοϊκό καθεστώς υπέρ των νέων αγροτών.

Κάντε κλικ για μεγέθυνση:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.