Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

«Η Ελλάδα χωρίς ξένες εφημερίδες»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο αυστριακός Τύπος για το κλείσιμο του πρακτορείου.

Στη διακοπή πώλησης ξένων εφημερίδων και περιοδικών στην Ελλάδα, εδώ και εβδομάδες, εξαιτίας του κλεισίματος της εταιρείας διακίνησής τους, αναφέρεται με σημερινά δημοσιεύματα μερίδα του αυστριακού Τύπου.

«Οι ξένες εφημερίδες σπανίζουν στην Ελλάδα» τιτλοφορεί το σχετικό δημοσίευμά της η εφημερίδα «Ντερ Στάνταρντ», αναφέροντας πως στην Ελλάδα, εδώ και εβδομάδες, οι αναγνώστες ξένων εφημερίδων και περιοδικών είναι αναγκασμένοι να παραιτηθούν από το διάβασμά τους, καθώς έκλεισε η εταιρεία που τις διακινούσε.

Όπως δηλώνει ο ιδιοκτήτης της, Χριστόφορος Χατζόπουλος, η εταιρεία Hellenic Distribution Agency, που είχε ιδρύσει το 1965 ο πατέρας του, διακινούσε τα προηγούμενα χρόνια καθημερινά περίπου 4.000 ξένα έντυπα μέσω 3.000 σημείων πώλησής τους σε όλη την Ελλάδα.

Από τα τέλη Απριλίου διακόπηκε η διακίνησή τους και κανείς μπορεί να βρει πλέον μόνον ξένες εφημερίδες που τυπώνονται απευθείας στην Ελλάδα, όπως οι «Φαινάνσιαλ Τάιμς», η «Ουάσινγκτον Ποστ» ή η «Φρανκφούρτερ Αλγκεμάινε Τσάιτουνγκ».

Στις 11 Ιουνίου αναμένεται η κατάθεση αίτησης πτώχευσης της εταιρείας τού κ. Χατζόπουλου, ο οποίος, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, δήλωσε ότι από έναν κύκλο εργασιών 55 εκατομμυρίων ευρώ το 2007, το 2013 αυτός μειώθηκε στα 16,5 εκατομμύρια ευρώ και ο αριθμός των απασχολούμενων στην εταιρεία, από τους 300 σε 110.

Ως αιτίες της κατάρρευσης της εταιρείας ο ίδιος θεωρεί, σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Ντερ Στάνταρντ» εκτός της γενικότερης κρίσης, τον ανταγωνισμό του Διαδικτύου, όπως επίσης την αύξηση των δωρεάν προσφορών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.