Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Βρέθηκε τάφος με 800 μωρά σε δεξαμενή στην Ιρλανδία!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η φρικιαστική ιστορία που γράφτηκε για περίπου 40 χρόνια.

Μια ανατριχιαστική ιστορία από το όχι και τόσο μακρινό παρελθόν δημοσιεύει σήμερα η Washington Post. Η είδηση αφορά ένα χώρο σε μια πόλη της δυτικής Ιρλανδίας που λειτούργησε από το 1925 έως το 1961, στο οποίο πήγαιναν τα μωρά που απέκτησαν εκτός γάμου χιλιάδες γυναίκες.

Εκείνη την περίοδο, οι διοικούντες τις ανάγκαζαν να εργάζονται σκληρά και μετά από ένα χρόνο τις υποχρέωναν να συμφωνήσουν στο να δοθούν τα παιδιά τους για υιοθεσία. Το κτίριο ονομαζόταν το «Σπίτι» (Home) και διοικούνταν από ένα τάγμα καθολικών μοναχών.

Πολλές γυναίκες αφού «δήλωσαν μετάνοια» για την εγκυμοσύνη τους και εργάστηκαν υπό σκληρές συνθήκες εγκατέλειψαν το ίδρυμα αυτό και έφυγαν για να ζήσουν και να δουλέψουν σε άλλα μέρη της Ιρλανδίας. Όπως αποκαλύπτεται όμως πολλά από τα παιδιά δεν στάθηκαν τόσο τυχερά.



Μετά από περίπου πενήντα χρόνια, αφότου το «Σπίτι» κατεδαφίστηκε, και στη θέση του βρίσκεται μια… παιδική χαρά αποκαλύφθηκε η ιστορία με 800 εγκαταλειμμένα παιδιά, καθώς τα πτώματά τους βρέθηκαν χωρίς φέρετρα σε μια δεξαμενή!

Η ιστορικός Catherine Corless δήλωσε πως τα κόκκαλα είναι ακόμα στο σημείο και αποκάλυψε την προέλευση του μαζικού τάφου μέσα από ένα πακέτο εγγράφων.

Σύμφωνα με τα ανατριχιαστικά ευρήματα, τα οποία παρέχει η Corless στην Irish Mail, ο υποσιτισμός και η παραμέληση οδήγησε σε θάνατο τα περισσότερα από τα παιδιά, ενώ άλλα πέθαναν από ασθένειες όπως γαστρεντερίτιδα ή πνευμονία.



Οι λόγοι που οι γυναίκες αναγκάζονταν να πάνε στο «Σπίτι», τους οποίους ανέφερε η Corless είναι αυτοί που φαντάζεστε. Όταν οι νεαρές γυναίκες έμεναν έγκυοι απομονώνονταν από τις τοπικές κοινωνίες, καθώς οι οικογένειες φοβούνταν μήπως οι γείτονες ανακαλύψουν ότι κάποια γυναίκα έμεινε έγκυος εκτός γάμου. Στην σκοταδιστική εκείνη περίοδο, αυτό ήταν ένα από τα χειρότερα εγκλήματα τα οποία θα μπορούσε να είχε διαπράξει μια γυναίκα, παρόλο που πολλές φορές μπορεί η ίδια να είχε πέσει θύμα βιασμού.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.