Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Δύο ασθενοφόρα για τα δύο "πόδια"

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μόλις δύο ασθενοφόρα… πλήρους απασχόλησης για εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες και κατοίκους. Με τραγικές ελλείψεις σε ασθενοφόρα βρίσκει το καλοκαίρι τον νούμερο ένα τουριστικό προορισμό της βόρειας Ελλάδας. Τα κενά στη Χαλκιδική είναι τεράστια, με αποτέλεσμα οι υπεύθυνοι του ΕΚΑΒ να έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου για να τα καλύψουν.

Σε μία ύστατη προσπάθεια επιστρατεύουν εργαζόμενοι του οργανισμού από όλη την Ελλάδα, ζητώντας τους εθελοντικά να περάσουν μέρες της άδειάς τους εργαζόμενοι στην Κασσάνδρα και τη Σιθωνία, ώστε να μπορέσουν να βγουν οι βάρδιες. Ακόμη και αυτό το μέτρο, όμως, σκοντάφτει στην απροθυμία των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να μεριμνήσουν να καλύψουν το κόστος διαμονής στα ξενοδοχεία της περιοχής.

Κάτοικοι και παραθεριστές θα πρέπει να παρακαλούν να μην αρρωστήσουν φέτος το καλοκαίρι, αφού ασθενοφόρα σε 24ωρη βάρδια υπάρχουν μόνο στη Νέα Μουδανιά και στον Άγιο Νικόλαο Σιθωνίας. Κάθε πόδι της Χαλκιδικής δηλαδή διαθέτει ουσιαστικά ένα μόλις ασθενοφόρο για τις ανάγκες αμέτρητων τουριστών.

Συνταξιοδοτήσεις, εγκυμοσύνες και ασθένειες στο προσωπικό έχουν ως αποτέλεσμα οι βάρδιες στα υπόλοιπα ασθενοφόρα να μην μπορούν να βγουν σε 24ωρη βάση όλες τις ημέρες του μήνα, αφήνοντας ακάλυπτους κατοίκους και επισκέπτες.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.