Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Νέο έργο όπερας παρουσιάζεται στη Θεσσαλονίκη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η «Αϊσέ» ανεβαίνει στο θέατρο «Αυλαία» στις 5, 6 και 7 Ιουνίου.

Γράφονται σήμερα όπερες; Μπορεί να τοποθετηθεί το λιμπρέτο (η υπόθεση) μιας όπερας στην «ξεχασμένη» ακριτική Θράκη και στη δεύτερη πράξη της σ' ένα βρώμικο ξενοδοχείο-οίκο ανοχής του «σήμερα» στη Θεσσαλονίκη;

Οι απαντήσεις δίνονται στη σκηνή του θεάτρου Αυλαία της Θεσσαλονίκης όπου η όπερα «Αϊσέ», σε μουσική Καμπάνη Σαμαρά και λιμπρέτο Παναγιώτη Γούτα, δίνει την πρώτη της παράσταση.

«Μουσικό θέατρο με στοιχεία ψυχοδράματος» χαρακτηρίζεται από τους συντελεστές της το οπερατικό εγχείρημα, βασισμένο σε παλιό διήγημα του Παναγιώτη Γούτα (μεταποίηθηκε σε λιμπρέτο από τον ίδιο) και μελοποιήθηκε από τον Καμπάνη Σαμαρά.

Την όπερα υποστηρίζει επί σκηνής 24μελής συμφωνική ορχήστρα και ηθοποιοί-τραγουδιστές.

Την σκηνοθεσία ανέλαβε η Κατερίνα Καρατζά, τη μουσική και μουσική διεύθυνση ο Καμπάνης Σαμαράς, το λιμπρέτο ο Παναγιώτης Γούτας, τα σκηνικά και τα κοστούμια η Μαρία Μυλωνά.

Τους ρόλους ερμηνεύουν οι σοπράνο Έλλη Χατζηκυριακίδου και Ελένη Κομνή (διπλή διανομή για τον πρωταγωνιστικό ρόλο της «Αϊσέ») ο τενόρος Αστέριος Τσέτιλας (Ερμής) και 25 ακόμη λυρικοί τραγουδιστές στους 28 συνολικά ρόλους της παράστασης.

Η όπερα θα παρουσιαστεί στις 5, 6 και 7 Ιουνίου στις 9 μ.μ. στο Θέατρο Αυλαία - Τσιμισκή/Πλατεία ΧΑΝΘ (τηλ. 2310237700).




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.