Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Η έλλειψη άσκησης αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κινδυνεύουν περισσότερο οι γυναίκες γύρω στα 30.

Η έλλειψη άσκησης αυξάνει τον κίνδυνο των γυναικών γύρω στα 30 να εμφανίσουν καρδιακές ασθένειες πιο πολύ από το κάπνισμα ή την παχυσαρκία.

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Κουήνσλαντ βρήκαν ότι οι μη δραστήριες γυναίκες έχουν σχεδόν 50% περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρδιακές ασθένειες κάποια στιγμή στη ζωή τους, σε σχέση με εκείνες που ασκούνται τακτικά.

Μάλιστα, επισημαίνουν ότι η ένταξη της γυμναστικής στη ζωή των ανθρώπων θα βοηθήσει περισσότερο στη μείωση των καρδιακών επεισοδίων, απ’ ό,τι η μείωση του καπνίσματος ή η προώθηση της υγιεινής διατροφής.

Οι ερευνητές εξέτασαν τα δεδομένα 32.541 γυναικών ηλικίας από 22 έως 90 ετών.

Με βάση αυτά τα δεδομένα, χρησιμοποίησαν ένα μαθηματικό τύπο για να υπολογίσουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών ασθενειών κατά τη διάρκεια της ζωής τους, σε σχέση με το πόσο συχνά γυμνάζονταν, αν κάπνιζαν, αν είχαν υψηλή αρτηριακή πίεση και αν ήταν παχύσαρκες.

Η έλλειψη άσκησης φάνηκε να αποτελεί το μεγαλύτερο κίνδυνο για τις γυναίκες σε όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Όσες ήταν γύρω στα 30 και δεν γυμνάζονταν είχαν 50% μεγαλύτερες πιθανότητες να υποφέρουν από κάποια καρδιακή ασθένεια στη ζωή τους, σε σχέση με εκείνες που ασκούνταν τακτικά.

Ο κίνδυνος αυτός μειωνόταν ελάχιστα με την ηλικία, με το αντίστοιχο ποσοστό για τις γυναίκες κοντά στα 50 να είναι 38% και 28% για όσες ήταν κοντά στην ηλικία των 60.

Αντίστοιχα, ο κίνδυνος εμφάνισης καρδιακών ασθενειών στην ηλικία των 30 ήταν μεγαλύτερος κατά 40% για τις καπνίστριες και 30% για τις παχύσαρκες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.