Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Ανοιχτό το θέμα των μετεγγραφών πρωτοετών φοιτητών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ερώτηση για τις προθέσεις του υπουργείου Παιδείας κατάθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τρίτεκνοι, πολύτεκνοι καθώς και όσοι εντάσσονται στην κατηγορία των κοινωνικών κριτηρίων, όπως έχει γράψει το newsbeast.gr, έχουν τη δυνατότητα ελεύθερων μετεγγραφών.

Το πιο πάνω αναφέρεται στο άρθρο 53 της παρ.1 του ν4264/2014, ενώ μεταξύ των άλλων αναφέρεται ότι «η εφαρμογή των διατάξεων του παρόντος άρθρου αφορά στους επιτυχόντες που έλαβαν μέρος στις εξετάσεις πανελλαδικού επιπέδου του σχολικού έτους 2013-2014 και εντεύθεν».

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν ερώτηση σχετικά με το αν προτίθεται το υπουργείο Παιδείας να επεκτείνει το δικαίωμα των ελεύθερων μετεγγραφών και στους πρωτοετείς φοιτητές επιτυχόντες των εξετάσεων του 2012-2013.

Στο κείμενο τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρονται και στο γεγονός ότι δεν διατέθηκαν στους φετινούς πρωτοετείς οι 2.779 θέσεις που έμειναν κενές στις μετεγγραφές, ενώ μεταξύ των άλλων τονίζουν ότι οι φετινοί πρωτοετείς ακόμα και αν διεκδικήσουν μια θέση με την κατηγορία του 10% δεν θα διαγωνιστούν για το σύνολο των θέσεων, άλλα για το 6% αυτών αφού το υπόλοιπο 4% θα δοθεί στους υποψηφίους των πανελλαδικών του 2011-2012.

Οι βουλευτές ζητούν να μάθουν αν το υπουργείο Παιδεία θα διαθέσει τις 2.779 κενές θέσεις των μετεγγραφών στους πρωτοετείς καθώς αν υπάρχει η πρόθεση, όπως προειπώθηκε, να συμπεριληφθούν οι επιτυχόντες των πανελλαδικών του 2012-2013 στις διατάξεις για τις ελεύθερες μετεγγραφές.

Επίσης κατατέθηκε ερώτηση και για τους υποψηφίους των οποίων οι γονείς τους, τα τέκνα τους, τα αδέλφια τους ή οι σύζυγοί τους πάσχουν από θαλασσαιμία ή Δρεπανοκυταρρική Νόσο.

Οι εν λόγω υποψήφιοι δεν εντάσσονται στις κατηγορίες των κοινωνικών κριτηρίων καθώς σε αυτή ανήκουν μόνο οι υποψήφιοι με γονείς, τέκνα, αδέλφια, συζύγους που είναι τυφλοί ή κωφάλαλοι ή νεφροπαθείς, που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση ή πάσχουν από μυϊκή δυστροφία Duchenne ή ανήκουν στην κατηγορία ατόμων ειδικών αναγκών επειδή έχουν κινητικά προβλήματα οφειλόμενα σε αναπηρία άνω του 67%.

Για την πιο πάνω ερώτηση αναμένεται η απάντηση του υπουργείου Παιδείας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.