Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

5 νεκροί από τον ιό Έμπολα στη Σιέρα Λεόνε

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συνολικά πέντε άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τους 15 που έχει επιβεβαιωθεί ότι προσβλήθηκαν από τον αιμορραγικό πυρετό Έμπολα στην Σιέρα Λεόνε σε διάστημα μιας εβδομάδας, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή καταγράφηκε ο πέμπτος θάνατος από τότε που ανακοινώθηκε το ξέσπασμα της νόσου στην χώρα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Γιάγια Τούνις.

«Έχουμε τώρα 36 ύποπτα κρούσματα, εκ των οποίων τα 15 έχουν επιβεβαιωθεί», συμπλήρωσε.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τρεις από τους πέντε ασθενείς που έχουν πεθάνει, από τον Έμπολα, νοσηλεύονταν σε νοσοκομείο στο ανατολικό τμήμα της χώρας. Οι άλλοι δύο βρίσκονταν μεταξύ τεσσάρων ασθενών, τους οποίους οι γονείς τους ανάγκασαν να εγκαταλείψουν ένα ιατρικό κέντρο για να τους οδηγήσουν πίσω στο χωριό τους και να τους παρασχεθεί εκεί μια παραδοσιακή θεραπεία.

Υπενθυμίζεται ότι η Σιέρα Λεόνε ανακοίνωσε στις 26 Μαΐου το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του Έμπολα στην χώρα, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι λαμβάνει τα μέτρα που χρειάζονται για να αποφευχθεί μια μετάδοση αυτής της ιδιαίτερα μολυσματικής νόσου, η οποία έχει προκαλέσει σχεδόν 100 θανάτους από τον Ιανουάριο στην γειτονική Γουινέα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.