Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Τίτλοι τέλους για το βιβλίο νεοπροσλαμβανομένων του ΙΚΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Υπεγράφη η σχετική εγκύκλιος.

Την κατάργηση του βιβλίου νεοπροσλαμβανομένων γνωστοποιεί στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ και στις επιχειρήσεις-εργοδότες η εγκύκλιος που υπέγραψε η γενική διευθύντρια του μεγαλύτερου ασφαλιστικού ταμείου της χώρας.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, από την 1η Ιουνίου:

- Καταργείται από την ως άνω ημερομηνία η υποχρέωση τήρησης και συμπλήρωσης του Ειδικού Βιβλίου Καταχώρησης Νεοπροσλαμβανομένου Προσωπικού.

- Τροποποιούνται οι αρμοδιότητες των υπηρεσιών της Ε.ΥΠ.Ε.Α. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, στην οποία ανατίθενται διευρυμένες ελεγκτικές δραστηριότητες.

- Εντάσσεται στις αρμοδιότητες των ελεγκτικών οργάνων των Υποκαταστημάτων και της Ε.ΥΠ.Ε.Α. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ο έλεγχος υποβολής και ορθής τήρησης ή μη, των εντύπων Ε3 (Αναγγελία Πρόσληψης) και Ε4 (Πίνακας Προσωπικού) του Πληροφοριακού Συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

- Ορίζεται ο τύπος και τα αρμόδια όργανα επιβολής των διοικητικών κυρώσεων που επέρχονται από την μη τήρηση των ανωτέρω υποχρεώσεων των εργοδοτών.

Η εγκύκλιος δίνει οδηγίες στους ελεγκτές και στις υπηρεσίες για το τι πρέπει να πράξουν το επόμενο διάστημα και με δεδομένο ότι επίκειται η έκδοση υπουργικής απόφασης για το ύψος των προστίμων, των τρόπο υπολογισμού τους, τη διαδικασία και τον συγχρονισμό των ελεγκτικών υπηρεσιών αλλά και κάθε άλλο ζήτημα που σχετίζεται με την γνωστοποίηση των προσλήψεων στο ΙΚΑ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.