Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Δοκιμαστικές κληρώσεις για την Τράπεζα Θεμάτων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θα πραγματοποιηθούν σήμερα με στόχο την εξοικείωση με τη διαδικασία.

​Λίγο πριν ξεκινήσουν οι προαγωγικές εξετάσεις της Α' Λυκείου, το υπουργείο Παιδείας απέστειλε έγγραφο στα σχολεία με το οποίο ενημερώνει ότι επιτρέπεται η επανακλήρωση θεμάτων και για το μάθημα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας, αν και στις αρχικές οδηγίες που είχαν σταλεί εξαιρούνταν από την επανακλήρωση μαζί με τα μαθήματα των ξένων γλωσσών και της ελληνικής γλώσσας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επανακλήρωση θεμάτων θα πρέπει να γίνεται μέσα σε 30 λεπτά από την πρώτη κλήρωση και φυσικά θα πρέπει να τεκμηριώνεται γιατί το σχολείο προχώρησε σε δεύτερη κλήρωση.

Αρκετοί εκπαιδευτικοί υποστηρίζουν ότι τα θέματα είναι αυξημένης δυσκολίας συγκριτικά με τα θέματα των ενδοσχολικών εξετάσεων των προηγούμενων ετών. Αρνητικό κρίνεται το γεγονός ότι τα θέματα δόθηκαν μόλις 3 μέρες πριν τις εξετάσεις με αποτέλεσμα εκπαιδευτικοί και μαθητές να μην έχουν τον απαιτούμενο χρόνο να προετοιμαστούν.

Σήμερα θα πραγματοποιηθούν δοκιμαστικές κληρώσεις όπως αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση το ΙΕΠ. Συγκεκριμένα από τις 12:00 το μεσημέρι μέχρι τις 18:00 καλούνται όλα τα σχολεία στα οποία θα γίνει χρήση της Τράπεζας Θεμάτων Διαβαθμισμένης Δυσκολίας (ΤΘΔΔ) στις εξετάσεις, να πραγματοποιήσουν δοκιμαστικές κληρώσεις μέσω του πληροφοριακού συστήματος διαχείρισης της ΤΘΔΔ με στόχο να εξοικειωθούν με τη διαδικασία αλλά και για να εντοπιστούν πιθανά προβλήματα στη λειτουργία του συστήματος.

Για τις ανάγκες των δοκιμών, έχει προγραμματιστεί αυτόματα από το σύστημα για όλα τα σχολεία, η εξέταση του μαθήματος των Θρησκευτικών, σε τυχαία χρονική στιγμή από τις 14.00 έως τις 16.30, που είναι το κοινό μάθημα όλων των τύπων Λυκείων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.