Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Το δράμα πίσω από τη λάμψη του Ρονάλντο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μετά το τέλος του τελικού του Champions League o Κριστιάνο Ρονάλντο κατευθύνθηκε στις εξέδρες του «Ντα Λουζ», κατέβασε έναν άντρα, τον αγκάλιασε σφιχτά και του έδωσε την φανέλα του, με τα όλα τα Μέσα να προσπαθούν καταλάβουν ποιος ήταν αυτός ο άνθρωπος και για ποιο λόγο πήγε σε εκείνον συγκεκριμένα ο παίκτης της Ρεάλ.

Πίσω από αυτή την κίνηση του Πορτογάλου, λοιπόν, κρύβεται μια συγκινητική ανθρώπινη ιστορία και ο άνθρωπος αυτός ήταν ο αδερφός του που παλεύει με τον αλκοολισμό.

Αρχικά, τα σενάρια των επόμενων ημερών για το ποίος ήταν αυτός που αγκάλιασε τόσο σφιχτά ο Ρονάλντο, ήταν δυο. Το ένα ανέφερε ότι ήταν ο Άλμπερτ Φάντραου, παλιός του συμπαίκτης στην Νασιονάλ, στον οποίο χρωστά πολλά.



Όταν έπαιζαν και οι δυο στις ακαδημίες της Νασιονάλ άνθρωποι από την Σπόρτινγκ Λισσαβώνας πήγαν να τους δουν με την υπόσχεση ότι θα πάρουν στις ακαδημίες τον παίκτη που θα έβαζε τα πιο πολλά γκολ.

Ο Ρονάλντο σκόραρε το πρώτο, ο Φαντράου το δεύτερο και στο τρίτο βγήκε τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα, αλλά εκείνος πάσαρε την μπάλα στον Κριστιάνο που πέτυχε το γκολ, πήρε την μεταγραφή και σήμερα είναι ένας από τους κορυφαίους παίκτες του πλανήτη.

Το δεύτερο σενάριο και το αληθινό, ανέφερε ότι ήταν ο αδερφός του, Ούγκο Αβέιρο. Ο Ούγκο έχει σοβαρά προβλήματα με το αλκοόλ, από το οποίο έχασε την ζωή του και ο πατέρας τους πριν οχτώ χρόνια.

Έτσι, ο Ρονάλντο, που ανησυχεί πολύ, είχε δώσει μια υπόσχεση στον μεγάλο του αδερφό: «Σταματά το ποτό και εγώ θα κερδίσω το δέκατο Champions League με την Ρεάλ». Ο Ρονάλντο κράτησε τον λόγο του και το ίδιο πρέπει να κάνει τώρα και ο αδερφός του…



Το παραπάνω κόκαλο στον αστράγαλο

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει ένα παραπάνω κόκαλο στον δεξί του αστράγαλο, σύμφωνα με το όσα γράφονται στο βιβλίο «CR7-The Secrets of the Machine» (Τα μυστικά μιας μηχανής) και το οποία έχει δημοσιεύσει η «Sun».

Στο βιβλίο του Λουίς Μιγκέλ Περέιρα, ο Ρονάλντο αναφέρεται ότι πάσχει από αυτή την σπάνια πάθηση, την οποία έχει μόνο το 10% του πληθυσμού της Γης.

Το παραπάνω κόκαλο του Ρονάλντο ανακαλύφθηκε από γιατρούς όταν ο Πορτογάλος είχε υποστεί έναν τραυματισμό στον αγώνα της Ρεάλ με την Μαρσέιγ το 2009, πριν πέντε χρόνια. Τότε οι γιατροί φέρεται ότι έβαλαν στην σωστή θέση το κόκαλο χωρίς να γίνει κάποιο χειρουργείο.

Αυτή η αποκάλυψη αν είναι αληθινή, ίσως εξηγεί τις τρομερές ικανότητες του «CR7» στο γήπεδο, οι οποίες μοιάζουν πέρα του πραγματικού ορισμένες φορές. Ίσως μάλιστα αυτό το κόκαλο να είναι η αιτία και για διάσημες εκτελέσεις φάουλ και μακρινά σουτ «βολίδες».

Από την άλλη, όλα αυτά είναι και αποτέλεσμα σκληρής δουλειά και είναι γνωστό ότι ο Ρονάλντο είχε από μικρό παιδί μια «ψύχωση» με την γυμναστική. Δείγμα αυτού είναι, ότι στην αρχή της καριέρα του στην Σπόρτινγκ Λισσαβώνας τον είχαν πιάσει οι σεκιούριτι να χρησιμοποιεί χωρίς άδεια το γυμναστήριο στις 11:30 το βράδυ μαζί με τον τότε συμπαίκτη του, Ζοσέ Σεμέδο.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.