Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Μάθετε να οδηγείτε σωστά και να παίρνετε προφυλάξεις

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Επιβιβασθείτε, βάλτε τη ζώνη σας και μάθετε τι σημαίνει να οδηγείτε σωστά για να μην θρηνεί κανείς ζωές στην άσφαλτο.

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας Πάνος Μυλωνάς διοργανώνει μόνο για σήμερα στο Σύνταγμα ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στην ασφαλή οδήγηση.

Οι υπεύθυνοι του Ινστιτούτου έχουν φέρει διαδραστικά εκθέματα από αυτοκίνητο που αναποδογυρίζει με τηλεχειρισμό ώστε να μπορεί ο επιβάτης να βιώσει τις τραγικές συνέπειες που μπορεί να υπάρξουν σε περίπτωση που δεν παίρνει τις απαραίτητες προφυλάξεις. Πρέπει μάλιστα, όπως λένε, να φορούν πάντα τη ζώνη τους.

Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που έχει δημιουργηθεί, μπαίνουν σε ένα αυτοκίνητο τέσσερα άτομα που φορούν τη ζώνη τους και αμέσως το αυτοκίνητο αναποδογυρίζει.

Ακόμη, στον προσομοιωτή οδήγησης υπάρχει κάθισμα για τους επισκέπτες και με ένα μηχάνημα μπορούν να ελέγχονται οι αντιδράσεις του οδηγού σε κατάσταση μέθης.

Ειδικοί παρέχουν μαθήματα για τεχνικές πρώτων βοηθειών σε περίπτωση τροχαίου.

Οι επισκέπτες του φεστιβάλ, όπως λέει στο newsbeast.gr, η πρόεδρος του ΔΣ του Ινστιτούτου, Βασιλική Δανέλλη Μυλωνά, μπορούν σήμερα να ενημερώνονται για τις συνθήκες και τις πιθανές συνέπειες ενός δυστυχήματος, μέσα από τη βιωματική εμπειρία, να συμμετάσχουν σε διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την οδική ασφάλεια με χρήση υπολογιστών και ερωτηματολογίου. Να εκπαιδευτούν στις πρώτες βοήθειες σε περίπτωση τροχαίου, να προσφέρουν αίμα για την τράπεζα αίματος τροχαίων δυστυχημάτων, να πάρουν χρήσιμο έντυπο οδηγιών για χρήση στο αυτοκίνητό τους και να κερδίσουν αναμνηστικά μπλουζάκια με μηνύματα για την οδική ασφάλεια.

«Και μην ξεχνάτε: Η οδική ασφάλεια σώζει ζωές», λένε οι υπεύθυνοι του φεστιβάλ.



































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.