Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Λίγο γάλα την ημέρα την αρθρίτιδα κάνει πέρα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι επιβραδύνει τη χειροτέρευση της νόσου.

Μερικά ποτήρια αποβουτυρωμένο ή ημιαποβουτυρωμένο γάλα την εβδομάδα μπορεί να σταματήσουν τη χειροτέρευση της κατάστασης εκείνων που πάσχουν από αρθρίτιδα.

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα, οι ειδικοί παρατήρησαν ότι όσες γυναίκες έπιναν συχνά γάλα καθυστέρησε η εξέλιξη της οστεοαρθρίτιδας στα γόνατά τους.

Τα ευρήματα των ερευνητών υποδηλώνουν ότι οι ίδιοι οι ασθενείς θα μπορούσαν να επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό την εξέλιξη της νόσου, καταναλώνοντας 1 έως 1,5 λίτρα γάλα την εβδομάδα.

Η ίδια έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο Arthritis Care & Research, υποστηρίζει ακόμη ότι οι γυναίκες που τρώνε τυρί επιταχύνουν την εξέλιξη της αρθρίτιδας, ενώ το γιαούρτι δε φάνηκε να επηρεάζει την εξέλιξη της νόσου ούτε στους άντρες, ούτε στις γυναίκες.

«Η κατανάλωση γάλακτος παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία των οστών. Η μελέτη μας είναι η μεγαλύτερη που ερευνά την επίδραση της πρόσληψης γαλακτοκομικών προϊόντων στην οστεοαρθρίτιδα γόνατος. Ωστόσο, απαιτείται να γίνουν περαιτέρω μελέτες» ανέφερε στην ιστοσελίδα express.co.uk ο επικεφαλής της έρευνας Dr Bing Lu.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.