Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Στις 20 Μαΐου η συνέχεια της δίκης για τον οίκο ευγηρίας «Άγιος Χαράλαμπος»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κατηγορούμενοι μέλη της οικογένειας του Γ. Γιακουμάτου.

Στις 20 Μαίου θα συνεχιστεί η εκδίκαση της υπόθεσης για τον οίκο ευγηρίας «Αγιος Χαράλαμπος», στην οποία κατηγορούμενοι, μεταξύ άλλων, είναι μέλη της οικογένειας του βουλευτή Γερ. Γιακουμάτο.

Παρά το αίτημα αναβολής που υπέβαλε η υπεράσπιση επικαλούμενη το γεγονός ότι το δικαστήριο δεν έχει στα χέρια του το πόρισμα του φορολογικού ελέγχου για το γηροκομείο, το Β' Αυτόφωρο Μονομελές, αποφάσισε τη διακοπή της υπόθεσης.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε την αντίδραση του συνηγόρου υπεράσπισης Μιχάλη Δημητρακόπουλου ο οποίος υποστήριξε ότι «Για πρώτη φορά στα ποινικά χρονικά της χώρας επιχειρείται να δικαστεί υποτιθέμενη φοροδιαφυγή, χωρίς να υπάρχει το σχετικό πόρισμα αλλά μόνο η έκθεση της αστυνομίας. Είναι παράνομο και πρωτάκουστο».

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση, που ήρθε στο φως της δημοσιότητας τον περασμένο Δεκέμβριο, η σύζυγος του Γεράσιμου Γιακουμάτου, Ελένη Θεοδώρου και ο αδελφός του Δημήτρης, ο λογιστής Ανδρέας Μαραθάς και η διαχειρίστρια του οίκου ευγηρίας «Άγιος Χαράλαμπος», Αναστασία Βαρδουλάκη.

Η υπόθεση έφτασε στη δικαιοσύνη μετά από ανώνυμη καταγγελία σύμφωνα με την οποία το γηροκομείο «Άγιος Χαράλαμπος» εξέδιδε αποδείξεις παροχής υπηρεσιών με μικρότερο αναγραφόμενο ποσό από το καταβληθέν.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.