Δευτέρα, 19 Μαΐου 2014

Η Ε.Ε. θέλει να καταργηθεί η ημερομηνία λήξης σε μακαρόνια και ρύζι

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο λόγος είναι πως κάθε χρόνο καταλήγουν στα σκουπίδια 89 εκατ. τόνοι κατάλληλοι προς κατανάλωση.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει να καταργηθεί η αναγραφή της ημερομηνίας λήξης σε είδη διατροφής μεγάλης διάρκειας, όπως τα μακαρόνια, το ρύζι ή ο καφές.

Οι ειδικοί όπως και οι περιβαλλοντολογικές οργανώσεις είναι σύμφωνες σε μια τέτοια απόφαση, καθώς σύμφωνα με τις αποτιμήσεις, κάθε χρόνο καταλήγουν στα σκουπίδια 89 εκατομμύρια τόνοι τροφίμων, που είναι κατάλληλοι προς κατανάλωση.

Πολλές είναι οι χώρες μέλη που έχουν εκφράσει μια παρόμοια άποψη, επειδή τρόφιμα σαν το ρύζι και τα μακαρόνια, μπορούν να ξεπεράσουν την αναγραφόμενη ημερομηνία λήξης τους χωρίς να αλλοιωθούν, ακόμα και αν περάσουν αρκετοί μήνες.

Το πρόβλημα είναι πως πολλές οικογένειες, μόλις ξεπεραστεί η αναγραφόμενη στη συσκευασία ημερομηνία πετούν αμέσως τα τρόφιμα στα σκουπίδια.

Διαφορετική άποψη έχουν οι αγροτικές οργανώσεις των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συναντώνται σήμερα στην συνεδρίαση του συμβουλίου για την γεωργία που είναι προγραμματισμένο για σήμερα στις Βρυξέλλες.

Από την άλλη, πολλές είναι οι χώρες μέλη που συμφωνούν με το μέτρο και προτείνουν την επέκτασή του και σε άλλα είδη τροφίμων, μεταξύ των οποίων η Ολλανδία και η Σουηδία.

Η ετικέτα που αναγράφει σε κάθε συσκευασία την ημερομηνία λήξης του περιεχομένου, μπορεί σύντομα να καταργηθεί σε τρόφιμα όπως, τα μακαρόνια, ο καφές, το ρύζι ,το τσάι, ο καφές και το σκληρό τυρί, όπως το κασέρι και η μυζήθρα.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.