Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Μέχρι τις 21 Μαΐου οι προφορικοί βαθμοί των υποψηφίων των πανελλαδικών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι απόφοιτοι διατηρούν τη βαθμολογία για 2 έτη.

Μέχρι την Τετάρτη, 21 Μαΐου θα πρέπει να σταλούν οι προφορικές βαθμολογίες των μαθητών της τελευταίας τάξης των Λυκείων και των ΕΠΑΛ Ομάδα Β σύμφωνα με έγγραφο του υπουργείου Παιδείας.

Η προφορική εξέταση των κατ’ ιδίαν διδαχθέντων δεν θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι την ημερομηνία αποστολής των βαθμολογικών στοιχείων του Β΄ τετραμήνου. Για το λόγο αυτό, οι κατ’ ιδίαν διδαχθέντες θα αναφέρονται κανονικά με τα στοιχεία τους (κωδικό, ονοματεπώνυμο κ.λ.π.) στο αρχείο μαζί με τους υπόλοιπους μαθητές.

Οι προφορικοί βαθμοί τους όμως θα αποσταλούν μόνο σε έντυπη μορφή μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας εξέτασης και βαθμολόγησής τους και σύμφωνα με το υπόδειγμα που συνοδεύει την εγκύκλιο. Οι καταστάσεις με τους μαθητές αυτούς θα σταλούν στις διευθύνσεις που υπάγονται τα Λύκεια, προκειμένου να προωθηθούν στη διεύθυνση Λειτουργικής Ανάπτυξης Πληροφοριακών Συστημάτων ΥΠΑΙΘ (Ανδρέα Παπανδρέου 37, 15180 Μαρούσι, γραφείο 0026), το συντομότερο δυνατό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η προφορική βαθμολογία έχει συμμετοχή στην εξαγωγή του τελικού αριθμού μορίων. Όσον αφορά τους απόφοιτους, όπως έχει γράψει το newsbeast.gr, η προφορική βαθμολογία συνυπολογίζεται για τους απόφοιτους των σχολικών ετών 2011-2012 και 2012-2013 με την προϋπόθεση ότι δεν έχουν αλλάξει τύπο λυκείου.

Αντίθετα δεν διατηρούν την προφορική βαθμολογία οι απόφοιτοι που έχουν παρέλθει δυο χρόνια από την αποφοίτησή τους, καθώς και όσοι έλαβαν απολυτήριο με τη διαδικασία των ενδοσχολικών εξετάσεων.

Ακολούθως παρατίθεται και σχετικό χωρίο από το έγγραφο που απέστειλε το Τμήμα Α΄ Ανάπτυξης Εφαρμογών Εξετάσεων προς τους διευθυντές των σχολείων κατά το προηγούμενο σχολικό έτος.

«Απόφοιτος - Διατηρεί προφορικά»: Ο υποψήφιος αποφοίτησε από Γενικό Λύκειο κατά τα 2 τελευταία έτη και, σύμφωνα με τη δήλωση που έχει καταθέσει, θα εξεταστεί γραπτά σε όλα τα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα, προκειμένου να αποκτήσει νέα βεβαίωση πρόσβασης. Στον υπολογισμό του βαθμού πρόσβασης θα συνυπολογιστεί η προφορική βαθμολογία, την οποία νόμιμα διατηρεί.

«Απόφοιτος - Μόνο με γραπτά»: Ο υποψήφιος κρίνεται μόνο βάσει της γραπτής βαθμολογίας του είτε επειδή είναι απόφοιτος άλλου τύπου λυκείου είτε επειδή είναι απόφοιτος Γενικού Λυκείου αλλά έχει χάσει το δικαίωμα διατήρησης της προφορικής του βαθμολογίας, διότι έχουν παρέλθει 2 χρόνια από την αποφοίτησή του ή έλαβε απολυτήριο Γενικού Λυκείου με ενδοσχολικές εξετάσεις.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.