Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Η στρατόσφαιρα “μήλον της έριδος” Google και facebook

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι δύο γίγαντες του Ιντερνετ θέλουν να στείλουν στη στρατόσφαιρα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που θα τους επιτρέψουν να διευρύνουν το πελατολόγιό τους.

Στα δώδεκα μίλια πάνω από τη γη όλα μοιάζουν γαλήνια, γράφει ο Τζέιμς Βίνσεντ στην «Ιντιπέντεντ». Οι εμπορικές πτήσεις πηγαινοέρχονται έξι μίλια χαμηλότερα, κάτω από τα σύννεφα. Η Google και το Facebook έχουν βαλθεί να ταράξουν τη γαλήνη της στατόσφαιρας. Οι δύο γίγαντες του Ίντερνετ επενδύουν στη ναυπήγηση μη επανδρωμένων αεροσκαφών ικανών να πετούν σε πολύ μεγάλα ύψη.

Οι αερομαχίες έχουν ήδη ξεκινήσει, με την Google να ανακοινώνει την εξαγορά της Titan Aerospace. Στο ότι οι Διόσκουροι του Google, ο Σεργκέι Μπριν με τον Λάρι Πέιτζ άρπαξαν τν εταιρεία μέσα από τα χέρια του Μαρκ Ζάκερμπεργκ! Βεβαίως το αφεντικό του Facebook δεν κάθησε με σταυρωμένα χέρια. Τον περασμένο Μάρτιο ανακοίνωσε ότι προσέλαβε από τη NASA ένα μεγάλο ταλέντο της αεροδιαστημικής, ενώ ταυτόχρονα απέκτησε την εδρεύουσα στο Σόμερσετ εταιρεία Ascenta προκειμένου να κατακτήσει πρώτο ατό την στρατόσφαιρα.

Η Ascenta, όπως και η Titan Aerospace, είναι μια εταιρεία που ειδικεύεται στην κατασκευή ιπταμένων μηχανών μικρού βάρους αλλά μεγάλου ύψους και μεγάλων αποστάσεων. Αεροσκαφών που μπορούν να ταξιδεύουν στη γαλήνη της στρατόσφαιρας.

Γιατί όμως επενδύουν εκατομμύρια για την κατάκτησή της; Για οικονομικούς λόγους. Τα λεγόμενα “ντρόουνς”, τα τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη δηλαδή, είναι φθηνότερα, ευέλικτα και πιο αποτελεσματικά σε ό,τι αφορά την κάλυψη με σήμα μεγάλων γεωγραφικών περιοχών από τους δορυφόρους τροχιάς.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.