Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Σχολείο έγινε...γραφείο εξυπηρέτησης πολιτών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σε γραφείο προεκλογικής εξυπηρέτησης ψηφοφόρων, μετατράπηκε το δημοτικό σχολείο Τραγανού. Συγκεκριμένα, ένας κάτοικος της περιοχής, ο Νίκος Γεωργόπουλος κατήγγειλε στο IONION FM ότι ένας συνταξιούχος εκπαιδευτικός και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, είχε μετατρέψει το χώρο σε γραφείο εξυπηρέτησης πολιτών για το κοινωνικό μέρισμα.

Ο καταγγέλλων υποστηρίζει ότι ο ίδιος μαζί με άλλους μάρτυρες μετέβησαν την Τετάρτη στις 7 το απόγευμα στο δημοτικό σχολείο Τραγανού, όπου εντόπισαν τον συνταξιούχο εκπαιδευτικό να βρίσκεται στο γραφείο του διευθυντή και να χρησιμοποιεί τον ηλεκτρονικό υπολογιστή για να καταθέτει αιτήσεις πολιτών για το κοινωνικό μέρισμα. Την ίδια ώρα βρισκόταν στο χώρο και μια γυναίκα, κάτοικος της περιοχής, που ανέμενε την κατάθεση της αίτησης στο διαδίκτυο.

Όπως προκύπτει από την μαρτυρία ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός είχε τα κλειδιά του δημοτικού σχολείου Τραγανού, είχε τον κωδικό του υπολογιστή του διευθυντή του σχολείου και πρόσβαση σε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των μαθητών, αλλά και των πολιτών που διαβίβαζαν τους κωδικούς του taxisnet για να κατατεθεί η αίτηση για το Κοινωνικό Μέρισμα.

Σύμφωνα με την καταγγελία του κ. Γεωργόπουλου η ίδια διαδικασία συνεχιζόταν στο δημοτικό σχολείο Τραγανού την Τρίτη και την Τετάρτη το απόγευμα.

Η διευθύντρια της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, Ζωή Βουρλούμη, χαρακτήρισε την κατάσταση εξαιρετικά σοβαρή και πρωτοφανή και προανήγγειλε διερεύνηση του περιστατικού και δικαστικά και διοικητικά.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.