Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Καταγραφή των μαθητών με αναπηρίες και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θα καταχωρούνται δημογραφικά, ατομικά και εκπαιδευτικά στοιχεία.

Στην καταχώριση όλων των στοιχείων μαθητών με αναπηρίες ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες θα προχωρήσει το Υπουργείο Παιδείας. Η καταγραφή όλων των στοιχείων θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια της πράξης «Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Ηλεκτρονικού Μητρώου Δεδομένων για όλους τους Μαθητές με Αναπηρία ή/και Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες ηλικίας 4‐25 ετών και η Αξιοποίησή του στην Εκπαιδευτική Διαδικασία»

Το Υπουργείο Παιδείας υπέγραψε σύμβαση με ιδιωτική εταιρεία που θα αναλάβει το έργο. Αντικείμενο της Σύμβασης είναι η εκτέλεση αφ’ ενός της Παροχής Υπηρεσιών για τον σχεδιασμό, την Μελέτη της Εφαρμογής, την Ανάπτυξη του Λογισμικού Μητρώου ΑμεΑ και την Εκπαίδευση των Χρηστών και Διαχειριστών του Συστήματος και του Λογισμικού Μητρώου ΑμεΑ και αφ’ ετέρου της Προμήθειας των απαραίτητων Συστημάτων.

Όπως προειπώθηκε στην εφαρμογή του μητρώου θα καταχωρηθούν όλα τα στοιχεία με μαθητές με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, τα οποία είναι εγγεγραμμένα στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία και δημοτικά) καθώς επίσης σε σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ως εκ τούτου θα καταχωρηθούν οι μαθητές με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες από τις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ), αλλά και από τα γενικά σχολεία της Γενικής Εκπαίδευσης στα οποία έχουν ενταχθεί και λειτουργούν Τμήματα Ένταξης, παράλληλης στήριξης και κατ οίκον διδασκαλία μαθητών που είναι εγγεγραμμένοι στα σχολεία αντίστοιχης βαθμίδας. Πέρα από τα βασικά ατομικά, δημογραφικά, εκπαιδευτικά, στατιστικά στοιχεία των μαθητών, θα καταχωρούνται και στοιχεία σε μορφή ελεύθερου κειμένου όπως αξιολογήσεις, αλλά και εικόνες όπως πιστοποιητικό γέννησης, ιατρικές γνωματεύσεις ή εργασίες των μαθητών.

Η διεπαφή (Web Based Application) που θα δημιουργηθεί θα έχει ως κύρια χαρακτηριστικά την ασφάλεια της πληροφορίας, την ευκολία χρήσης του λογισμικού, την παραμετροποίηση της εφαρμογής και τη δυνατότητα επέκτασης σε νέες λειτουργίες.

Στα πλαίσια του αντικειμένου αυτού, εκτελούνται τα εξής:

- Εκπόνηση μελέτης εφαρμογής για την καλύτερη λεπτομερή χαρτογράφηση των αναγκών και στη συνέχεια του τρόπου αντιμετώπισής τους μέσα από το δημιουργούμενο σύστημα και τις περιστοιχίζουσες αυτό διαδικασίες.

- Προμήθεια υπολογιστικού, δικτυακού και αποθηκευτικού εξοπλισμού, συνοδευόμενου από όλο το απαραίτητο λογισμικό συστήματος, ικανού να φέρει το δημιουργούμενο σύστημα και να υποστηρίξει την ικανοποίηση προδιαγραφών του.

- Ανάπτυξη, ολοκλήρωση και διαμόρφωση λογισμικού Μητρώου ΑμεΑ που θα υποστηρίζει την απαραίτητη λειτουργικότητα του συστήματος με τα ζητούμενα χαρακτηριστικά και ολοκληρωμένη τεκμηρίωση αυτού

- Εγκατάσταση & Έλεγχος Συστήματος & Λογισμικού Μητρώου ΑμεΑ

- Υποστήριξη Πιλοτικής Λειτουργίας και υλοποίηση Πιλοτικού/ών Σεμιναρίου/ίων Εκπαίδευσης

- Οργάνωση και Υποστήριξη Ημερίδας Δημοσιότητας

- Εκπαίδευση διαχειριστών και χρηστών Συστήματος και Λογισμικού Μητρώου ΑμεΑ

- Διανομή Laptops στα ΚΕΔΔΥ

- Συντήρηση ‐ Εγγύηση στο πλαίσιο της Καλής Λειτουργίας

Προθεσμία Εκτέλεσης του Έργου

Η Σύμβαση συμφωνείται ως ορισμένης διάρκειας. Λύεται δε αυτοδικαίως και χωρίς άλλη διατύπωση στις 23/04/2015 (12 μήνες από την υπογραφή της παρούσας), Η διάρκεια της Σύμβασης παρατείνεται για τριάντα (30) ημέρες, ύστερα από αιτιολογημένη πρόταση οποιουδήποτε των συμβαλλομένων και για λόγους που ανάγονται στην αποσαφήνιση δυσχερών ζητημάτων.

Ο δε Ανάδοχος υποχρεούται στην παροχή των υπηρεσιών του κατά το επιπλέον διάστημα χωρίς επιπλέον αμοιβή ή οποιαδήποτε άλλη αποζημίωση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.