Κυριακή 20 Απριλίου 2014

Δέντρα γύρω από το σπίτι

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι δείχνει έρευνα για έγκυες που ζουν σε γειτονιές με περισσότερη βλάστηση.

Οι έγκυες γυναίκες που ζουν σε γειτονιές με περισσότερη βλάστηση (γρασίδι και δέντρα) εκτίθενται σε χαμηλότερα επίπεδα σωματιδιακής ρύπανσης από ότι οι έγκυες γυναίκες που ζουν σε περιοχές με λιγότερη βλάστηση γύρω από το σπίτια τους, σύμφωνα με ισπανική μελέτη. Μάλιστα, η έκθεση είναι χαμηλότερη ακόμα και όταν οι γυναίκες περνούν περισσότερο χρόνο έξω.

Τα συμπεράσματα αυτά αποδεικνύονται ιδιαίτερα σημαντικά, αφού η έκθεση στην ατμοσφαιρική ρύπανση από τα αυτοκίνητα στη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξη του εμβρύου, καθώς και την υγεία του κατά τη γέννηση (χαμηλό βάρος, συγγενείς καρδιακές ανωμαλίες, βρεφική θνησιμότητα).

Η μελέτη αυτή είναι από τις πρώτες που εξετάζει τις συνέπειες των αστικών χώρων πρασίνου γύρω από τα σπίτια όσον αφορά την έκθεση των κατοίκων σε σωματιδιακούς ρύπους (PM2,5). Τα ευρήματα δείχνουν ότι η δημιουργία χώρων πρασίνου στις πόλεις μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στη μείωση της έκθεσης των κατοίκων στους ρύπους αυτούς. Πιο συγκεκριμένα, όσο αυξάνεται η βλάστηση γύρω από το σπίτι τόσο μειώνεται η έκθεση σε PM2,5. Επιπλέον, οι γυναίκες με περισσότερο πράσινο κοντά τους περνούσαν περισσότερο χρόνο έξω, όπου τα επίπεδα ρύπανσης είναι χαμηλότερα από ό,τι στους εσωτερικούς χώρους. Παρόμοια, αλλά ασθενέστερα ήταν τα αποτελέσματα για τα οξείδια του αζώτου.


Πηγή: http://www.vita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.