Κυριακή 20 Απριλίου 2014

Πληρώστε... σαρώνοντας την παλάμη σας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η νέα πρακτική που εξαπλώνεται στη Σουηδία.

Η βιομετρική αναγνώριση δεν είναι κάτι ιδιαίτερα νέο. Ωστόσο, μια σουηδική εταιρεία ανέπτυξε μια μέθοδο που βασίζεται στη βιομετρική ταυτοποίηση και μας επιτρέπει να πραγματοποιούμε τις αγορές μας απλά με μια κίνηση του χεριού, δίχως να απαιτείται η χρήση πιστωτικών καρτών ή άλλων μέσω πληρωμής.

Ο Fredrik Leifland σπούδαζε στη σχολή μηχανικών του Πανεπιστημίου Lund πριν μερικά χρόνια, όταν του ήρθε η ιδέα να χρησιμοποιήσει τεχνική σάρωσης των αγγείων (vein matching) στα σημεία πληρωμών.

Σήμερα η startup επιχείρηση που ίδρυσε έχει εξοπλίσει 15 καταστήματα και εστιατόρια γύρω από το Πανεπιστήμιο Lund με μηχανήματα που επιτρέπουν σε όσου πελάτες έχουν καταχωρήσει τα στοιχεία τους να πληρώσουν για αγαθά και υπηρεσία απλά σαρώνοντας την παλάμη τους!

Υπάρχουν περίπου 1.600 ενεργοί χρήστες της πρωτοποριακής μεθόδου που επωφελούνται από το μειωμένο χρόνο που απαιτείται για την πληρωμή, καθώς η διαδικασία διαρκεί για λιγότερο από 5 δευτ.

Η τεχνολογία λειτουργεί καθώς «τα αγγειακά μοτίβα στην παλάμη είναι μοναδικά σε κάθε άνθρωπο», εξηγεί ο Fredrik Leifland και προσθέτει: «Δεν υπάρχει κανένας τρόπος εξαπάτησης με αυτό το σύστημα. Πάντα πρέπει να σαρώνεται το χέρι σου, ώστε η πληρωμή να προχωρήσει».

Όσοι επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν την πρωτοποριακή μέθοδο πρέπει να πάνε σε ένα κατάστημα με τον κατάλληλο εξοπλισμό και να κάνουν εγγραφή με τον ΑΜΚΑ τους και το τηλέφωνό τους. Κατόπιν πραγματοποιείται τριπλή σάρωση του χεριού και λαμβάνουν έναν κωδικό ενεργοποίησης μέσω του site της εταιρείας.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.