Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Υπέρ του αντιρατσιστικού νόμου οι Αυστραλοί

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δεν θέλουν να γίνει καμία αλλαγή από την κυβέρνηση.

Το 88% των Αυστραλών τάσσεται ανεπιφύλακτα κατά των αλλαγών του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου που προτείνει η συντηρητική κυβέρνηση Τόνι Άμποτ, σύμφωνα με πρόσφατη σφυγμομέτρηση του οργανισμού Nielsen για λογαριασμό της εφημερίδας «The Age».

Αναφερόμενος στα αποτελέσματα της σφυγμομέτρησης, ο Επίτροπος κατά των Ρατσιστικών Διακρίσεων, Tim Soutphommasane, δήλωσε ότι τα αποτελέσματα της σφυγμομέτρησης είναι τόσο εμφαντικά που η κυβέρνηση θα πρέπει να αποσύρει τις αλλαγές που σχεδίαζε να κάνει στο νομοσχέδιο.

Η συντριπτική πλειοψηφία των Αυστραλών, τόνισε ο Επίτροπος, πιστεύει ότι είναι παράνομο να προσβάλει ή να στρέφεται εναντίον κάποιου άλλου πολίτη βασιζόμενη στη φυλετική του καταγωγή. Είπε επίσης ότι η σημερινή νομοθεσία είναι επαρκής και προστατεύει τη φυλετική διαφορετικότητα και δεν χρειάζεται καμιά τροποποίηση.

Το όλο θέμα άρχισε όταν στη σχετική συζήτηση στη Γερουσία ο ομοσπονδιακός υπουργός Δικαιοσύνης, Τζωρτζ Μπράντις, επικαλούμενος την ελευθερία της έκφρασης δήλωσε ότι «οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα να είναι ρατσιστές».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.