Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Τα δέκα μυστικά για τα κόκκινα δάνεια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι εύλογες δαπάνες διαβίωσης και ο συνεργάσιμος δανειολήπτης θα είναι από το 2015 και μετά οι βασικές παράμετροι που θα λαμβάνονται υπόψη σε ό,τι αφορά τις ρυθμίσεις των κόκκινων δανείων ή εκείνων που κινδυνεύουν να βρεθούν στο κόκκινο μεταξύ τραπεζών και δανειοληπτών.

Η κεντρική ιδέα είναι πως ο δανειολήπτης πρέπει να είναι συνεργάσιμος προκειμένου να έχει ελπίδες να ρυθμίσει το δάνειό του, αλλά και η τράπεζα πρέπει να του αναγνωρίζει το δικαίωμα να συντηρεί την οικογένειά του πραγματοποιώντας εύλογες δαπάνες και μόνο το επιπλέον εισόδημά του να πηγαίνει στην εξόφληση του δανείου.

Το νέο πλαίσιο το οποίο έχει ήδη ανακοινωθεί από το υπουργείο Ανάπτυξης και προωθεί την εξωδικαστική διευθέτηση μεταξύ των τραπεζών και των δανειοληπτών όσο και των τραπεζών και βάζει κριτήρια ώστε τα σχέδια αναδιάρθρωσης που θα προτείνουν να δίνουν λύσεις στις περιπτώσεις των κόκκινων δανείων. Οι ρυθμίσεις έχουν ιδιαίτερη σημασία δεδομένου ότι από 1/1/2015 προβλέπεται να καταργηθεί η απαγόρευση πλειστηριασμών.

Διαβάστε ολόκληρο το δημοσίευμα από «Τα Νέα»:






Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.