Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Αλλαγές για να μειωθούν τα κενά στα σχολεία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τα πάνω κάτω στο χρονοδιάγραμμα υπηρεσιακών μεταβολών των εκπαιδευτικών προκειμένου να κερδίσει από το επόμενο έτος τη μάχη των κενών που εμφανίζονται κάθε Σεπτέμβριο στα σχολεία, σχεδιάζει τώρα να φέρει το υπουργείο Παιδείας.

Ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, σύμφωνα με πληροφορίες των «Νέων», έχει βάλει ως νέο στόχο την αναμόρφωση του συστήματος υπηρεσιακών μεταβολών των εκπαιδευτικών, καθώς πλέον υπάρχει αποτυπωμένη εικόνα του μεγαλύτερου ποσοστού των αναγκών στα σχολεία μέσω της ηλεκτρικής πλατφόρμας My school όπου συμπληρώνονται σε καθημερινή βάση, ποικίλες πληροφορίες για δεδομένα μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών.

Ο σχεδιασμός είναι να ξεκινήσουν φέτος και στο εξής να ξεκινούν κάθε χρόνο, πολύ νωρίτερα (Μάιο) οι υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών και να ολοκληρωθούν πριν από τις διακοπές του καλοκαιριού, ώστε το επόμενο σχολικό έτος, το οποίο μάλιστα θα ξεκινήσει 6 ημέρες νωρίτερα (στις 5 Σεπτεμβρίου αντί στις 11 που ξεκινούσε μέχρι και πέρυσι), να αρχίσει με το δυνατόν λιγότερα κενά.

Η προοπτική είναι τα κενά να προκύπτουν μόνο από αιτίες που δεν είναι δυνατόν να προβλεφθούν νωρίτερα, όπως λ.χ επιπλοκές κύησης, αιφνίδιες ασθένειες κ.λ.π.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.