Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Εφιαλτικές ώρες έζησαν έντεκα ορειβάτες στο Παγγαίο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Διασώθηκαν αφού χάθηκαν στα απόκρημνα μονοπάτια του βουνού.

Με τον άνεμο να τους παρασέρνει, τη δυνατή βροχή να τους κλείνει τα μάτια και το κρύο να τους παγώνει το αίμα, έντεκα ορειβάτες που έχασαν τον προσανατολισμό τους στα απόκρημνα μονοπάτια του Παγγαίου, έζησαν εφιαλτικές στιγμές μέσα στο βαθύ σκοτάδι της χθεσινής νύχτας, αγωνιώντας πότε θα ξημερώσει, για να μπορέσουν να βρουν το δρόμο της επιστροφής τους ή να εντοπιστούν από τα σωστικά συνεργεία.

Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σερρών Σωτήρης Δημητράκης περιγράφει καρέ - καρέ τις στιγμές αγωνίας που έζησαν οι έντεκα ορειβάτες: «Ήταν οχτώ άνδρες και τρεις γυναίκες. Ξεκίνησαν από την Ιερά Μονή Εικοσιφοινίσσας να περπατήσουν το μονοπάτι Ε4, για κάποιους λόγους όμως αποπροσανατολίστηκαν και σε συνδυασμό με τις κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν, χάθηκαν. Ειδοποίησαν την πυροσβεστική υπηρεσία και αμέσως στήθηκε επιχείρηση διάσωσης. Για το σημείο ξεκίνησαν τρία οχήματα της πυροσβεστικής από Σέρρες και Ροδολίβος, με επτά άνδρες, ενώ ζητήθηκε και η βοήθεια της 2ης ΕΜΑΚ που συνέδραμε με δύο οχήματα και έξι άνδρες . Η ορατότητα όμως ήταν μηδαμινή, οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στο υψόμετρο που βρισκόταν οι αγνοούμενοι ήταν ακραίες με δυνατό αέρα, ομίχλη και βροχή που δεν σε επέτρεπε να δεις ούτε στα πέντε μέτρα. Οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων σταμάτησαν και ξεκίνησαν με το πρώτο φως της ημέρας. Βοήθεια από αέρος ήρθε και από την αερολέσχη Σερρών. Ευτυχώς γύρω στις 9.00 το πρωί οι ορειβάτες εντοπίστηκαν σώοι και αβλαβείς, αποπροσανατολισμένοι τελείως από το μονοπάτι που θέλησαν να ακολουθήσουν, σε υψόμετρο 1426 μέτρων».

Οι έντεκα ορειβάτες, που κατάγονται από την Αριδαία και τον Άγιο Αθανάσιο Δράμας, φανερά τρομαγμένοι και ταλαιπωρημένοι από την εφιαλτική νύχτα που πέρασαν, διακομίσθηκαν, για προληπτικούς λόγους, στο Κέντρο Υγείας Ροδολίβος και σήμερα το απόγευμα βρέθηκαν στα σπίτια τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.