Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Παράσταση διαμαρτυρίας στα νοσοκομεία της Πάτρας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Νέες κινητοποιήσεις των εργαζομένων για τη διαθεσιμότητα.

Νέα κινητοποίηση πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι νοσοκομείων της Πάτρας για τη διαθεσιμότητα και το ενδεχόμενο λουκέτο στο Νοσημάτων Θώρακος.

Στις 12:00 θα προχωρήσουν σε παράσταση διαμαρτυρίας στην 6Η ΥΠΕ. Ανάλογη κινητοποίηση έκαναν και την περασμένη Πέμπτη.

Σε ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στο ΓΚΝΠ «Άγιος Ανδρέας» αναφέρεται:

«Πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη των Δ.Σ. των Σωματείων των Νοσοκομείων του Νομού μας και η παράστασή μας στη συνέχεια στην 6η Υ.ΠΕ, μαζί με τους προς διαθεσιμότητα συναδέλφους μας οδηγούς, φύλακες-νυκτοφύλακες και βεβαίως τους εργαζόμενους του νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος, που βρίσκονται σε αναστάτωση από το ενδεχόμενο κλεισίματος του νοσοκομείου, μετά την ξαφνική και εν κρυπτώ κίνηση της κυβέρνησης.

Στις προαναφερόμενες διαδικασίες, που έγιναν με πρωτοβουλία του Σωματείου μας, θέσαμε την διαφωνία μας και τους προβληματισμούς μας για τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις που θέλουν το κλείσιμο του ΝΝ Θώρακος, αλλά και τις αποφάσεις για την διαθεσιμότητα των συναδέλφων μας και τις παγίδες που περιέχουν αυτές ενόψει και των νέων διαδικασιών αξιολόγησης που θα τεθούν σε εφαρμογή το αμέσως επόμενο δίμηνο.

Ζητήσαμε από τον Εκπρόσωπο της 6ης Υ.ΠΕ, που προσήλθε μετά την σχετική κατάληψη διαμαρτυρίας που κάναμε, να μην προχωρήσουν αυτές οι προαναφερόμενες διαθεσιμότητες λόγω της σεισμόπληκτης κατάστασής μας και των διάσπαρτων κτιριακών μας εγκαταστάσεων και να μην καταργηθούν αυτές οι πολύ σημαντικές και άκρως απαραίτητες υπηρεσίες από τα Νοσοκομεία και βεβαίως να μην καταργηθεί το ΝΝ Θώρακος.

Επειδή δεν πήραμε κάποιες σαφείς και συγκεκριμένες απαντήσεις και επειδή διαπιστώσαμε διάσταση απόψεων μεταξύ του Διοικητή της 6ης Υ.ΠΕ που συνεχίζει να μιλά για τις αποφάσεις που είχαν δρομολογηθεί και μιλούσαν για συγχώνευση του ΝΝ Θώρακος με το Νοσοκομείο Αγ. Ανδρέας και του υπουργού Υγείας που μιλά για κλείσιμο του ΝΝ Θώρακος, απαιτήσαμε την παρουσία του Διοικητή της 6ης Υ.ΠΕ στην εκ νέου παράστασή μας στην Υ.ΠΕ, που θα γίνει την Δευτέρα 7/4/14 στις 12 το μεσημέρι, να μας ενημερώσει γι’ αυτές τις εντελώς διαφορετικές θέσεις, αλλά και για το τι πρόκειται να συμβεί, καθώς επίσης και για να του μεταφέρουμε τις θέσεις και τις απόψεις μας, τις διαφωνίες μας και τους προβληματισμούς μας για τα προβλήματα και τις επιπτώσεις που θα φέρουν όλα αυτά τα προαναφερόμενα που μας βρίσκουν ριζικά αντίθετους».


Πηγή: http://www.thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.