Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Τα παλιά χρέη δε διαγράφονται ποτέ!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ογδοντατριάχρονος εξιλεώθηκε για τα «αμαρτήματά» του 73 χρόνια μετά.

Μια γυναίκα μπήκε πρόσφατα στο εστιατόριο «Lamb’s Grill» του Σολτ Λέικ και ζητώντας επίμονα να συναντήσει τον υπεύθυνο του καταστήματος. Φανερά αναστατωμένη έβγαλε από την τσέπη της ένα χαρτονόμισμα 5 δολαρίων και το έδωσε στον παραξενεμένο υπάλληλο.

«Ο πατέρας μου, το 1941, είχε δειπνήσει εδώ μ’ έναν φίλο του. Ήταν μόλις 10 χρονών και μόλις συνειδητοποίησαν ότι δεν είχαν να πληρώσουν το λογαριασμό, άρχισαν να τρέχουν! Το χρέος τους ήταν 1 δολάριο».

Η έκπληξη του υπεύθυνου έγινε ακόμη μεγαλύτερη, όταν η γυναίκα τού εκμυστηρεύτηκε πως ο πατέρας της ζητάει ταπεινά συγγνώμη για το παλιό εκείνο λάθος του και πως περιμένει την «εξιλέωση» στο παρακαρισμένο αυτοκίνητό του έξω από το εστιατόριο. Μετά από 73 και πλέον χρόνια, ο ηλικιωμένος «εγκληματίας» εξακολουθούσε να αισθάνεται ντροπή για το παιδικό «έγκλημά» του.

Ο υπεύθυνος του καταστήματος, μετά από αυτό το απροσδόκητο συμβάν, ήταν συγκλονισμένος. «Τα 5 δολάρια αυτά δε μου ανήκουν», δήλωσε «και πρέπει να δοθούν στον παλιό ιδιοκτήτη του εστιατορίου ή στους απογόνους του».

Όσο για τον 83χρονο, ο υπεύθυνος ήταν κατηγορηματικός, «μπορεί να έρχεται να τρώει εδώ, αρκεί να μην ξαναεξαφανιστεί, όπως πριν 73 χρόνια», τόνισε χαριτολογώντας!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.