Δευτέρα, 21 Απριλίου 2014

Κάμερα θα «τσακώνει» παραβάτες οδηγούς από 700 μέτρα απόσταση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ενισχύονται τα μέτρα οδικής ασφάλειας στην Αυστραλία.

Με μία κάμερα υψηλής τεχνολογίας, που ακούει στο όνομα «Ranger», θα εντοπίζονται στη Βικτόρια της Αυστραλίας οι οδηγοί που θα μιλούν στο κινητό, θα τρώνε, δεν θα φοράνε ζώνη και γενικότερα θα είναι απρόσεχτοι πίσω από το τιμόνι.Το καινοτόμο στοιχείο, που την ξεχωρίζει από τις άλλες κάμερες, είναι η ικανότητα να καταγράφει στιγμιότυπα από απόσταση 700 μέτρων και να απαθανατίζει τους παραβάτες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας πριν καν αυτοί αντιληφθούν την παρουσία της.

Ο υπαρχηγός της αστυνομίας της Βικτόριας, Ρόμπερτ Χιλ, χαρακτήρισε το νέο μέτρο ως μια από «τις πιο σημαντικές οδικές ρυθμίσεις που διεξάγονται στην πολιτεία κατά την πασχαλινή περίοδο».

«Γνωρίζουμε ότι οι οδηγοί κατευθείαν κλείνουν το τηλέφωνο και βάζουν τη ζώνη τους, όποτε βλέπουν περιπολικό της αστυνομίας» ανέφερε ο κ. Χιλ και πρόσθεσε: «Χρησιμοποιώντας αυτή την κάμερα μακρινής γωνίας λήψης, θα μπορούμε να τους δούμε πρώτοι».

Σύμφωνα με τον υπαρχηγό της Αστυνομίας, πρόστιμα μπορούν να επιβληθούν και σε οδηγούς που φαίνονται αφηρημένοι και χάνουν οπτική επαφή με τον δρόμο, ανεξάρτητα από το αν εκείνη τη στιγμή χρησιμοποιούν ή όχι κινητό τηλέφωνο.

«Η ιστορία μας έχει μάθει πως βιώνουμε μεγάλες τραγωδίες στους δρόμους κατά τις διακοπές του Πάσχα. Τα τελευταία πέντε χρόνια, 1.385 άνθρωποι έχουν υποφέρει από 1.018 συγκρούσεις οχημάτων στους δρόμους της Βικτώριας. Αυτό σημαίνει ότι 22 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, 528 τραυματίστηκαν σε βαθμό που απειλήθηκε ή άλλαξε η ζωή τους και 835 τραυματίστηκαν ελαφρώς» ανέφερε ο κ. Χιλ.

Από τον περασμένο χρόνο, πρόστιμα της τάξης των 433 δολαρίων και τέσσερις πόντοι στο σύστημα οδήγησης επιβάλλονται στους οδηγούς που κάνουν χρήση κινητού τηλεφώνου. Οδηγοί που συγκεντρώνουν 12 πόντους μέσα σε τρία χρόνια μπορεί να χάσουν την άδεια οδήγησης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.