Δευτέρα, 21 Απριλίου 2014

6 τρόποι για να απομακρύνετε από το σπίτι σας ιούς και βακτήρια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι ιοί και τα βακτήρια μπορούν να παραμείνουν ενεργά πάνω σε μια επιφάνεια για περισσότερες από τρεις ώρες. Ιδιαίτερα μερικά σημεία είναι αρκετά επικίνδυνα για τη μετάδοση ενός ιού. Παρακάτω ακολουθούν 6 τρόποι με τους οποίους μπορείτε να καθαρίστε το σπίτι και να απομακρύνετε ιούς και βακτήρια.

1. Χρησιμοποίησε χαρτί κουζίνας για να σκουπίσεις τα χέρια σου όταν τα πλύνεις. Επιπλέον, φρόντισε να πλένεις τα πιάτα πάντα στο πλυντήριο πιάτων.

2. Καθάρισε καλά βρύσες και νεροχύτες και βεβαιώσου ότι απομακρύνεις οριστικά τα μικρόβια και τους ιούς σε καθημερινή βάση. Επίσης, μην αποθηκεύσεις τις οδοντόβουρτσές σου μαζί με της υπόλοιπης οικογένειας, ώστε να αποφευχθεί η μετάδοση ιών και μικροβίων.

3. Οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν αντιβακτηριδιακό σαπούνι έχουν τα ίδια μικρόβια με αυτούς που χρησιμοποιούν ένα συμβατικό σαπούνι πλάκα, απέδειξε το 2004 η έρευνα του Annals of Internal Medicine. Αν προτιμάς αυτά τα σαπούνια βεβαιώσου ότι πλένεις τα χέρια σου με ζεστό νερό για περίπου 20 -25 δευτερόλεπτα.

4. Καθάρισε τις ηλεκτρονικές συσκευές που έχεις στο σπίτι σου με αντισηπτικό σαπούνι. Το τηλεκοντρόλ, τα κινητά τηλέφωνα, το πληκτρολόγιο και τα video – games αποτελούν πάγιες εστίες μικροβίων και θα πρέπει να καθαρίζονται καθημερινά, ειδικά δε αν κάποιο μέλος νοσεί από κάποια γρίπη.

5. Όταν έχεις γρίπη να πλένεις καθημερινά πετσέτες και μαξιλαροθήκες σε υψηλή θερμοκρασία ή σε καυτό νερό.

6. Κοιμήσου στον καναπέ. Αν ο σύντροφός σου έχει κάποια ίωση απόφυγε να κοιμηθείς μαζί του για μια- δυο μέρες, ώστε να ελαχιστοποιήσεις τις πιθανότητες μετάδοσης.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.