Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Golden Gate: Η γέφυρα των αυτοκτονιών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η γέφυρα Golden Gate του Σαν Φρανσίσκο υπήρξε ορόσημο για το 2013 καθώς 46 άνθρωποι επέλεξαν να τερματίσουν τη ζωή τους πέφτοντας από εκεί, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση μη κυβερνητικής οργάνωσης.



Η οργάνωση Bridge Rail Foundation, η οποία καταγράφει τις αυτοκτονίες από την μήκους 1.280 μέτρων γέφυρα, ανακοίνωσε ότι ο μεγάλος αριθμός τους υπογραμμίζει ότι είναι αναγκαίο να τοποθετηθεί ένα δίχτυ ασφαλείας ώστε να είναι δυσκολότερη η πτώση για τους επίδοξους αυτόχειρες.

"Ξέρω ότι δεν θα τοποθετηθεί σύντομα κι αυτό είναι το πιο απογοητευτικό απ΄όλη την κατάσταση. Δεν θέλουμε να δούμε άλλους 17χρονους ή 86χρονους να ρίχνονται στο κενό, είναι κρίμα", σχολίασε η Ντέινα Γουίτμερ, μέλος του ΔΣ της οργάνωσης.

Η εκπρόσωπος του Αυτοκινητοδρόμου της Γέφυρας Γκόλντεν Γκέιτ και των Μεταφορών της Περιφέρειας, η Μέρι Κάρι, επιβεβαίωσε ότι 46 άνθρωποι αυτοκτόνησαν από τη γέφυρα τον περασμένο χρόνο--ο μεγαλύτερος ετήσιος απολογισμός από τουλάχιστον το 2000 όταν ξεκίνησε η καταγραφή τους.

Η Κάρι είπε ότι η αστυνομία και πολίτες επενέβησαν για να αποτρέψουν άλλους 118 ανθρώπους από την αυτοκτονία μέσα στο 2013.

Η Γουίτμερ δήλωσε ότι ο περυσινός απολογισμός των αυτοκτονιών--από 33 που ήταν το 2012--ήταν ο "υψηλότερος που μπορούμε να επιβεβαιώσουμε" από το 1937 που κατασκευάστηκε η γέφυρα και πρόσθεσε ότι το προηγούμενο ετήσιο ρεκόρ ήταν 40 ή 41.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.