Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Αναμένεται η ίδρυση νέων σχολείων ειδικής αγωγής

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι προσλήψεις εκπαιδευτικών στην ειδική αγωγή έφθασαν τις 4.848
.
Η ειδική αγωγή αποτελεί προτεραιότητα του υπουργείου Παιδείας και στα πλαίσια αυτά αναμένεται να αυξήσει περαιτέρω τον αριθμό των Σχολείων Ειδικής Αγωγής (ΣΜΕΑΕ).

Μάλιστα έχει ζητηθεί από τους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης ο προσδιορισμός και η ιεράρχηση των αναγκών για την ίδρυση νέων μονάδων ειδικής αγωγής και αναμένονται οι σχετικές εισηγήσεις.

Το Υπουργείο Παιδείας μεταξύ των άλλων τονίζει σε έγγραφό του ότι δεν έχει εκδοθεί καμιά εγκύκλιος που να καταργεί ή να συγχωνεύει μονάδες ειδικής αγωγής και ως εκ τούτου δεν υφίσταται καμιά συρρίκνωση των δομών της.

Η προτεραιότητα που δίνεται στην ειδική αγωγή επιβεβαιώνεται και από τον μεγάλο αριθμό προσλήψεων σε μια χρονιά που πολλές ειδικότητες της γενικής παιδείας αντιμετωπίζουν το φάσμα της ανεργίας.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκαν 4008 προσλήψεις σε δομές της ειδικής αγωγής μέχρι και τις 30-9-2013 καλύπτοντας σχεδόν το σύνολο των κενών.

Συνολικά έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα 4.848 προσλήψεις εκπαιδευτικών ενώ έχουν πραγματοποιηθεί και 734 προσλήψεις Ειδικού Επιστημονικού και Βοηθητικού Προσωπικού σε σχολεία 150 προσλήψεις σε ΚΕΔΔΥ ενώ αναμένονται άλλες 400 προσλήψεις Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού για τη λειτουργία των Επιτροπών Διαγνωστικής Αξιολόγησης και Υποστήριξης (ΕΔΕΑΥ).

Μέριμνα έχει ληφθεί και για τη μεταφορά των μαθητών καθώς μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την πρόσληψη εποχικού προσωπικού, εφαρμόζεται εναλλακτική λύση μεταφοράς των μαθητών με διάθεση προσωπικού από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Το μέτρο αυτό καλύπτει τα 18 από τα 25 σχολεία που διαθέτουν ιδιόκτητα σχολικά λεωφορεία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.