Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Οι γιατροί και νοσοκόμοι του «θανάτου»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αντί να σώζουν ζωές… έγιναν κατά συρροή δολοφόνοι.

Ο όρκος του Ιπποκράτη δε σήμαινε τίποτα γι’ αυτούς. Ούτε «λύγιζαν» μπροστά στη θέα ενός ανήμπορου ανθρώπου που άφηνε την τελευταία του πνοή μπροστά στα μάτια τους. Άλλωστε οι ίδιοι αντλούσαν ευχαρίστηση από αυτό.

Διαβάστε παρακάτω τις ιστορίες δέκα κατά συρροή δολοφόνων, οι οποίοι είχαν άμεση σχέση και ταυτόχρονα «καμία σχέση» με το ιατρικό επάγγελμα, σύμφωνα με δημοσίευμα του examiner.com:

1. Dr. Harold Shipman-U.K. 1975-1998



Είναι ο πιο διάσημος γιατρός-κατά συρροή δολοφόνος, στον οποίο δόθηκε το παρατσούκλι «Dr. Death».

Καταδικάστηκε για τη δολοφονία 15 ανθρώπων ενώ κρίθηκε υπεύθυνος και για το θάνατο 218 ακόμη ασθενών, ωστόσο κάποιοι πιστεύουν ότι μπορεί να έχει σκοτώσει γύρω στους 250.

Ο «γιατρός του θανάτου» έκανε ενέσεις διαμορφίνης στους ασθενείς του και στη συνέχεια παραποιούσε τα ιατρικά αρχεία, αναφέροντας ότι η κατάσταση της υγείας τους ήταν κακή.

Ο Shipman αυτοκτόνησε στη φυλακή. Κρεμάστηκε στο κελί του.

2. Dr. Hu Wanlin, Κίνα: 1997-1999



Ο Hu Wanlin μπήκε στη φυλακή με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας, της απάτης και της απαγωγής και διακίνησης γυναικών.

Ο Hu ασκούσε τα «θεραπευτικά του καθήκοντα» σε δύο νοσοκομεία, όπου πιστεύεται ότι δολοφόνησε τουλάχιστον 146 ανθρώπους. Οι «θεραπείες» του περιλάμβαναν την προετοιμασία του ασθενούς με βότανα, τα οποία αποδείχτηκε ότι περιείχαν υψηλές ποσότητες θειϊκού νατρίου, το οποίο σε μεγάλες συγκεντρώσεις είναι δηλητηριώδες.

Συνελήφθη στις 18 Ιανουαρίου του 1999 στην Shangqiu σε ηλικία 50 ετών, με την υποψία ότι ευθυνόταν για το θάνατο 150 ανθρώπων. Καταδικάστηκε για 15 δολοφονίες και για την άσκηση ιατρικής χωρίς άδεια τον Οκτώβριο του 2000 σε 15 χρόνια φυλάκιση (!), αναστολή δικαιώματος ψήφου για πέντε χρόνια και 150.000 γιουάν πρόστιμο.

3. Miyuki Ishikawa, Ιαπωνία: δεκαετία 1940



Έκανε ευθανασία σε περισσότερα από 103 νεογέννητα, ενώ θεωρείται υπεύθυνη για το θάνατο 163 βρεφών. Σκότωνε τα μωρά, των οποίων οι γονείς δε μπορούσαν να φροντίσουν κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης της έκτρωσης στην Ιαπωνία.

Αργότερα αποπειράθηκε μάλιστα να ζητήσει και αποζημίωση για τις δολοφονίες αυτές.

Μαζί με τον άντρα της ζητούσε μεγάλα χρηματικά ποσά από τους γονείς, ισχυριζόμενη ότι ήταν λιγότερα από αυτά που θα αναγκάζονταν να πληρώσουν για την ανατροφή ενός ανεπιθύμητου παιδιού.

Στο «σχέδιο» συμμετείχε και ο γιατρός Shiro Nakayama, ο οποίος παραποιούσε τα πιστοποιητικά θανάτου των βρεφών.

Συνελήφθη το 1948 και καταδικάστηκε σε 4 χρόνια φυλάκιση (!).

4. Donald Harvey, ΗΠΑ: 1970-1987



Αυτοανακηρύχτηκε «Άγγελος του Θανάτου». Εργαζόταν σε γηροκομεία στην περιοχή του Σινσινάτι, βάζοντας στο στόχαστρό του τους ασθενείς του. Πιστεύεται ότι έχει δολοφονήσει 87 ασθενείς ξεκινώντας στην ηλικία των 18 ετών.
Ήταν «ενεργός» από το 1970 έως το 1987.

Παρότι ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι ξεκίνησε να τους σκοτώνει για να τους απαλύνει τον πόνο, μάλλον έπαιρνε μια σαδιστική ευχαρίστηση από τις πράξεις του και όσο περνούσε ο καιρός το απολάμβανε ακόμη περισσότερο.

Όταν μάλιστα υποψιάστηκε ότι ο εραστής και συγκάτοικός του Carl Hoeweler τον απατούσε, δεν του χαρίστηκε. Έριξε αρσενικό στο φαγητό του, έτσι ώστε να αρρωστήσει και να μη μπορεί να βγαίνει από το διαμέρισμά τους.

Δηλητηρίασε ακόμη δύο γειτόνισσες του, ρίχνοντας ορό ηπατίτιδας στο ποτό της μίας και αρσενικό στο φαγητό της άλλης.

Σκότωσε ακόμη, δηλητηριάζοντάς τον με αρσενικό, τον πατέρα του Hoeweler όταν εκείνος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με εγκεφαλικό.

Καταδικάστηκε σε 28 φορές ισόβια.

5. Jane Toppan, ΗΠΑ: 1885-1901



Η νοσοκόμα που ομολόγησε ότι δηλητηρίασε 31 ασθενείς για… σεξουαλική ικανοποίηση.

Αφού τους έδινε μεγαλύτερη δόση φαρμάκων, ξάπλωνε μαζί τους στο κρεβάτι καθώς εκείνοι πέθαιναν.

Μετά τη σύλληψή της η ίδια ανέφερε ότι απολάμβανε σεξουαλική ευχαρίστηση όταν βρισκόταν δίπλα σε ασθενείς στα πρόθυρα του θανάτου, τους οποίους άφηνε αναίσθητους και στη συνέχεια επανέφερε, κάνοντας διάφορα «πειράματα» επάνω τους με μορφίνη και ατροπίνη.

Η Jane κλείστηκε σε ψυχιατρική κλινική μέχρι που πέθανε το 1938.

6. Dr. Marcel Petiot, Γαλλία: 1926-1944



Στις 11 Μαρτίου του 1944 οι γείτονες του Petiot στην οδό Rue Le Sueur παραπονέθηκαν στην αστυνομία για τη δυσωδία που προερχόταν από το διαμέρισμά του και για τον καπνό που έβγαινε από την καμινάδα του σπιτιού του.

Φοβούμενοι ότι είχε πιάσει φωτιά, οι αστυνομικοί ζήτησαν και τη συνδρομή της πυροσβεστικής. Όταν οι πυροσβέστες έφτασαν στο υπόγειο ανακάλυψαν έντρομοι ότι στη φωτιά που έκαιγε ακόμη υπήρχαν ανθρώπινα υπολείμματα.

Ο Petiot θεωρήθηκε ύποπτος για τις δολοφονίες 63 ανθρώπων.

Εκτελέστηκε το 1946.

7. Arnfinn Nesset, Νορβηγία: δεκαετία 1980



Είναι ο πιο διάσημος νοσοκόμος-κατά συρροή δολοφόνος της σκανδιναβικής ιστορίας. Στις 18 Μαρτίου του 1983 καταδικάστηκε για τη δολοφονία 22 ασθενών, τους οποίους φέρεται να δηλητηρίασε με Curacit. Αρχικά ο ίδιος ομολόγησε τη δολοφονία 27 ανθρώπων, ενώ στη συνέχεια έκανε λόγο για 138 ασθενείς.

Αφέθηκε ελεύθερος το 2004 αφού εξέτισε 21 χρόνια, που είναι η μέγιστη ποινή που μπορεί να επιβληθεί σύμφωνα με το νορβηγικό δίκαιο.

8. Charles Cullen, ΗΠΑ: 1988-2003



Εργαζόταν ως νοσοκόμος στο New Jersey και την Pennsylvania και δολοφόνησε τουλάχιστον 29 ασθενείς ανάμεσα στα έτη 1998-2003. Κάποιοι εκτιμούν ότι ο αριθμός των θυμάτων του μπορεί να φτάνει και τους 400 (!). Ο ίδιος ομολόγησε την ενοχή του για πολύ περισσότερους, όμως λόγω έλλειψης στοιχείων δεν του αποδόθηκαν κατηγορίες.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι το έκανε για να σταματήσουν να υποφέρουν. Μόνο που, πολλοί ασθενείς του δε βρίσκονταν στο τελευταίο στάδιο και μάλιστα επρόκειτο σύντομα να πάρουν εξιτήριο από το νοσοκομείο.

9. Waltraud Wagner, Αυστρία: 1983-1989



Εργαζόταν ως νοσοκόμα στο νοσοκομείο Lainz General της Βιέννης, όπου σκότωνε τα θύματά της με θανατηφόρα ένεση, ή πνίγοντάς τα. Μαζί με τις συνεργούς της ομολόγησε ότι διέπραξαν 49 δολοφονίες, όμως εκτιμάται ότι θα θύματά τους μπορεί να φτάνουν και τα 200.

Η 23χρονη Wagner ανακάλυψε ότι την ευχαριστούσε πολύ ο ρόλος του «Θεού» και η ισχύς που ένιωθε έχοντας το πάνω χέρι στη ζωή και το θάνατο. «Στρατολόγησε» την 19χρονη Gruber, την 21χρονη Leidolf και την 43χρονη Stephanija Meyer και όλες μαζί επιδόθηκαν σε ένα «παιχνίδι θανάτου».

Η δολοφονική ομάδα εφηύρε τη δική της μέθοδο δολοφονίας: ενώ μία κρατούσε το κεφάλι του θύματος και έκλεινε τη μύτη του, μία άλλη έριχνε νερό στο στόμα του μέχρι που εκείνο πνιγόταν στο κρεβάτι του. Καθώς όμως οι ηλικιωμένοι είχαν συχνά υγρά στους πνεύμονές τους… ήταν ένα μη αποδείξιμο έγκλημα.

Συνελήφθησαν όταν ένας γιατρός τις άκουσε να καυχιούνται για την τελευταία τους δολοφονία σε μια ταβέρνα.

Ομολόγησαν τη δολοφονία 49 ανθρώπων μέσα σε έξι χρόνια. Η Wagner καταδικάστηκε για 15 από αυτές, 17 απόπειρες δολοφονίας και δύο επιθέσεις.

Εκτίει ποινή ισοβίων.

10. Orville Majors, ΗΠΑ: 1993-1995



Ο νοσοκόμος Majors εργαζόταν στο νοσοκομείο Vermillion County Hospital στην Ιντιάνα. Πιστεύεται ότι έχει σκοτώσει πάνω από 130 ασθενείς, κάνοντάς τους ένεση με χλωριούχο κάλιο.

Εκτίει ποινή 360 ετών.

Οι υποψίες εναντίον του άρχισαν να πυκνώνουν, όταν ξαφνικά αυξήθηκε ο αριθμός των θανάτων στο νοσοκομείο. Προτού ξεκινήσει να εργάζεται εκεί κάθε χρόνο στο συγκεκριμένο νοσοκομείο πέθαιναν περίπου 26 ασθενείς. Αμέσως μετά ο αριθμός αυτός εκτινάχτηκε σε πάνω από 100 ασθενείς το χρόνο, με σχεδόν έναν στους τρεις ασθενείς που εισάγονταν να καταλήγει νεκρός.

Ο ίδιος αποκαλούσε μάλιστα τους ηλικιωμένους ασθενείς «σκουπίδια» ή «απόβλητα».

Τελικά κάποιες από τις θανατηφόρες ουσίες που χρησιμοποιούσε στις δολοφονίες εντοπίστηκαν στο σπίτι του.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.