Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Σε τροχιά κινητοποιήσεων οι φαρμακοποιοί

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συνεχίζεται ο αναβρασμός στους κόλπους των φαρμακοποιών, καθώς παραμένουν οι διαφωνίες κυβέρνησης - τρόικας, αναφορικά με ζητήματα που άπτονται του κλάδου τους, με κυριότερο τη διάθεση των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ).

Το διοικητικό συμβούλιο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) συνεδριάζει εκτάκτως την Τετάρτη, με μοναδικό θέμα των αξιολόγηση της πορείας των διαπραγματεύσεων και με ανοικτό το ενδεχόμενο λήψης αποφάσεων για κινητοποιήσεις.

Συγκεκριμένα, εκπρόσωποι των φαρμακοποιών προειδοποιούν πως, «εάν η κυβέρνηση παραδοθεί αμαχητί στις παράλογες απαιτήσεις των εκπροσώπων της τριμερούς, τότε δεν αποκλείεται οι Ευρωεκλογές να γίνουν και με κλειστά φαρμακεία».

Υπενθυμίζουν άλλωστε πως το ΔΣ του ΠΦΣ έχει ήδη εξουσιοδοτηθεί από το Σώμα της γενικής συνέλευσης του κλάδου να δώσει το έναυσμα «άμεσων και ξαφνικών κινητοποιήσεων».

Όπως διαμηνύει ο πρόεδρος του ΠΦΣ, Κυριάκος Θεoδοσιάδης, «δεν θα υπάρξει ούτε λεπτό διαλόγου, σε περίπτωση που η τρόικα υιοθετήσει οποιεσδήποτε από τις θέσεις, όπως εκφράζονται από το υπουργείο Ανάπτυξης».

«Ο κλάδος μας εχει προσφέρει πολλά για την αντιμετώπιση της κρίσης και έχει πληγεί και πολύ περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο, τα τελευταία χρόνια», συμπληρώνει, τονίζοντας πως «το πρόσχημα του ανταγωνισμού δήθεν προς όφελος των ασφαλισμένων δεν πείθει κανέναν».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΦΣ, οι συνεχιζόμενες διαρροές που αφορούν πλέον και θεσμικά θέματα των φαρμακοποιών (ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων), δυναμιτίζουν ακόμη περισσότερο το κλίμα.

Ο κ. Θεοδοσιάδης εμφανίζεται βέβαιος ότι, αν η τρόικα απαιτήσει οποιαδήποτε από τις αλλαγές που προτείνονται από τον ΟΟΣΑ, «11.000 φαρμακεία είναι έτοιμα να κατεβάσουν ρολά». Ξεκαθαρίζει, επίσης ότι «οι φαρμακοποιοί στήριξαν και συνεχίζουν να στηρίζουν τον εξορθολογισμό των δαπανών, έχοντας εξάντλήσει τα περιθώρια τους και δεν συζητούν οποιαδήποτε αλλαγή θεσμικής λειτουργίας των φαρμακείων».

«Τα φάρμακα δεν είναι καταναλωτικά προϊόντα. Ανταγωνισμός και Υγεία είναι έννοιες ασύμβατες», αναφέρει χαρακτηριστικά και καταλήγει πως «οποιαδήποτε απόκλιση από τις επίσημες διαβεβαιώσεις τόσο του Πρωθυπουργού όσο και του υπουργού Υγείας θα είναι αιτία πολέμου».


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.