Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Το επόμενη βήμα στην τρισδιάστατη εκτύπωση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο πρώτος 3D printer που δημιουργεί έγχρωμα και ελαστικά αντικείμενα.

Η τεχνολογία της τρισδιάστατης εκτύπωσης εξελίσσεται διαρκώς και νέα μοντέλα με εξελιγμένες δυνατότητες βγαίνουν στην παραγωγή.

Στο πνεύμα αυτό, η εταιρεία Stratasys παρουσίασε ένα νέο 3D printer με τη δυνατότητα να δημιουργεί αντικείμενα από διαφορετικά έγχρωμα και ελαστικά υλικά! Σύμφωνα με την εταιρεία, ο Objet500 Connex3 3D είναι ο πρώτος εκτυπωτής με τέτοια δυνατότητα.

Με το νέο εκτυπωτή, δεν είναι απαραίτητη η εκτύπωση κάθε κομματιού ξεχωριστά, με δεδομένο ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν διαφορετικά υλικά, αλλά και εκατοντάδες διαφορετικά χρώματα.

Τα υλικά που χρησιμοποιούνται στις τρισδιάστατες εκτυπώσεις είναι το πλαστικό και το καουτσούκ. Ωστόσο, ο ποιοτικός συνδυασμός των υλικών καθιστά εφικτή τη δημιουργία αντικειμένων με κυμαινόμενη ακαμψία και διαφάνεια, σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία.

«Ο νέος εκτυπωτής είναι βέβαιο ότι θα επιτρέψει τη μείωση του χρόνου κατασκευής σύνθετων αντικειμένων» δήλωσε ο διευθυντής μάρκετινγκ της Stratasys, Μπρους Μπράντσο.

Ωστόσο, όλα αυτά έρχονται με ένα ιδιαίτερα ψηλό κόστος, καθώς ο Objet500 Connex3 κοστίζει 330.000 δολάρια (περίπου 240.000 ευρώ).

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο του εκτυπωτή αλλά και δημιουργιών του...


















Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.