Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Το φαγητό της κρίσης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Φθηνές και υγιεινές επιλογές.

Καθώς η οικονομική μας δυνατότητα περιορίζεται, είναι πολύ δύσκολο να φτάσουμε να πεινάμε, αλλά δεν είναι καθόλου απίθανο να ξεκινήσουμε να επιλέγουμε φθηνότερα και ταυτόχρονα παχυντικά τρόφιμα.

Η οικονομική κρίση είναι σαφώς μία δύσκολη κατάσταση και σ’ αυτήν υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που θα αναζητήσουν παρηγοριά στο φαγητό για να αντιμετωπίσουν το άγχος, την πίεση και τη στεναχώρια.
Έτσι, θα γεμίσουν το στομάχι τους – με εύγευστες και λιπαρές τροφές, που εκτός των άλλων φτιάχνουν τη διάθεση - με σκοπό να αδειάσουν τη σκέψη τους. Για να μην στραφούμε λοιπόν στην υπερκατανάλωση φαγητού, που μπορεί να επιβαρύνει την υγεία μας και να καταφέρουμε να το περιορίσουμε χρειάζεται προσπάθεια.
Ακόμα κι αν αρχικά μας φαίνεται δύσκολο μπορούμε να κάνουμε διατροφικές επιλογές που να είναι τόσο υγιεινές όσο και οικονομικές.

Έτσι, μπορούμε να προτιμήσουμε:

1. Ντόπια Φρούτα και λαχανικά εποχής, που συνήθως είναι φθηνότερα από εκείνα του θερμοκηπίου ή τα εισαγωγής.

2. Πουλερικά δύο φορές την εβδομάδα, που είναι ταυτόχρονα οικονομικά αλλά και διαιτητικά (καθώς έχουν λιγότερα κορεσμένα λιπαρά και χοληστερίνη από το κρέας).

3. Ψάρια μία με δύο φορές την εβδομάδα. Αν δυσκολευόμαστε με τα ακριβά μπορούμε να προτιμήσουμε τα φθηνότερα όπως είναι εκείνα του ιχθυοτροφείου αλλά και τα μικρότερα και εξίσου θρεπτικά. Επίσης, μια επιλογή αποτελούν τα κατεψυγμένα ή και οι κονσέρβες, τα οποία δεν υπολείπονται σημαντικά σε σχέση με τα φρέσκα.

4. Όσπρια όχι λιγότερο από μία με δύο φορές την εβδομάδα.

5. Τέλος, αν νομίζεται πώς είστε επιρρεπείς σε γλυκές λιχουδιές την ώρα που χαλαρώνετε από μία δύσκολη ημέρα, αποφεύγεται να τις αγοράζετε και να τις έχετε στο σπίτι.


Πηγή: http://www.neadiatrofis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.