Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Οι Αμερικανοί «προτιμούν» τα ΜΜΜ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τελευταίες μελέτες έδειξαν ότι οι κάτοικοι των ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια στρέφονται στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για να μετακινηθούν στις πόλεις.

Οι Αμερικανοί επιλέγουν δημόσιες συγκοινωνίες, αφήνοντας τα αυτοκίνητά τους παρκαρισμένα στα γκαράζ των σπιτιών τους, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δημοσίευσε η American Public Transportation Association.

Όπως αναφέρει το econews.gr, το 2013 ήταν η χρονιά πρωταθλήτρια όσον αφορά τις μετακινήσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, σε σχέση με όλα τα προηγούμενα έτη από τη δεκαετία του 50 έως τώρα.

Αυτό ισοδυναμεί με ένα επιβλητικό νούμερο των 10,6 εκατομμυρίων μετακινήσεων επιβατών, υπερβαίνοντας το προηγούμενο ρεκόρ του 1956 και μια πιο πρόσφατη κορύφωση που σημειώθηκε το 2008, όταν το κόστος των καυσίμων ήταν πάνω από 4 δολάρια το γαλόνι και έγιναν 10,5 μετακινήσεις με τα ΜΜΜ.

Οι ερευνητές ισχυρίζονται πως αυτή τη φορά δεν πρόκειται για το λογικό επακόλουθο των υψηλών τιμών των καυσίμων, αλλά ένδειξη μιας τάσης για θεμελιώδη αλλαγή στον τρόπο που οι κάτοικοι των πόλεων μετακινούνται καθημερινά.

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία, από το 1995 έως το 2013, η επιβατική κίνηση με τα ΜΜΜ στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 37%, με μία αύξηση πληθυσμού στο 20% και «νικώντας» την αύξηση σε χιλιόμετρα που διανύθηκαν με (προσωπικά) οχήματα του 23%.

Την ίδια ώρα, η απόφαση του Παρισιού να απομακρύνει το 50% των αυτοκινήτων από τους δρόμους του, στην αρχή της εβδομάδας, τίθεται υπό αμφισβήτηση.

Εκτός του ότι χιλιάδες οδηγοί δεν σέβονται την απαγόρευση, στην πραγματικότητα δεν υπάρχει σαφής απόδειξη ότι τέτοιες απαγορεύσεις έχουν μακροπρόθεσμα θετική επίδραση στην ατμοσφαιρική ρύπανση, ενώ υπάρχει ανησυχία το τελικό αποτέλεσμα να είναι ακόμα και αρνητικό.

Η ανάλυση που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Guardian κάνει λόγο για οδηγούς που -λόγω απαγόρευσης βασισμένης στις πινακίδες- αρχίζουν να αγοράζουν φθηνά, επιβλαβή για το περιβάλλον αυτοκίνητα, με τα οποία μπορούν να κινηθούν στην πόλη τις ημέρες που τα κανονικά τους αυτοκίνητα απαγορεύονται.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.