Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

«Βάσει εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων το κοινωνικό μέρισμα»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κεγκέρογλου: Δεν θα μπει αποκλεισμός με βάση το ποσοστό αναπηρίας.

Τα κριτήρια με βάση τα οποία θα γίνει η κατανομή του κοινωνικού μερίσματος από το πρωτογενές πλεόνασμα προσδιόρισε ο υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Κεγκέρογλου, μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Τρίτη.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «το έκτακτο βοήθημα θα δοθεί με βάση τα εισοδηματικά και τα περιουσιακά κριτήρια», ενώ σε ερώτηση για το αν θα υπολογίζεται με βάση το τεκμαρτό εισόδημα απάντησε ότι ο υπολογισμός θα γίνεται σύμφωνα με την πραγματική κατάσταση του δικαιούχου για το 2013.

Ο υφυπουργός μεταξύ άλλων πρόσθεσε ότι «η διανομή για τους συμπολίτες μας με προβλήματα αναπηρίας θα γίνεται ανεξάρτητα από το ποσοστό αναπηρίας», ενώ συμπλήρωσε ότι δεν θα μπει αποκλεισμός δηλαδή με βάση το ποσοστό αναπηρίας.

Διευκρίνισε πάντως ότι θα μπει κριτήριο και στα τετραγωνικά μέτρα για το κοινωνικό μέρισμα, ενώ επισήμανε ότι τα προβλήματα κατά τη διαδικασία είναι αναπόφευκτα. «Γι’ αυτό θα υπάρχει δυνατότητα δεύτερης ανάγνωσης αναλόγως με την κατάσταση προκειμένου να αποφευχθούν κοινωνικές αδικίες. Όλες οι παρατηρήσεις μας έχουν δοθεί στο υπουργείο Οικονομικών και πιστεύω ότι μέχρι την Παρασκευή θα μας έχει φέρει το Υπ. Οικονομικών», είπε ο κ. Κεγκέρογλου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.